Броят младежите с диабет в САЩ почти се е удвоил

...
Броят младежите с диабет в САЩ почти се е удвоил
Коментари Харесай

Диабетът сред децата в САЩ се увеличава неимоверно

Броят младежите с диабет в Съединени американски щати съвсем се е удвоил от 2001 година до 2017 година. Това сочи проучване, в здравното списание JAMA Network Open.

Според документа в интервала от 2001 до 2017 година броят на жителите на Съединени американски щати на възраст от 10 до 19 години с диабет вид 2 (т.е. захарен диабет) се е нараснал с 95,3%. Броят на подрастващите с диабет вид 1 се е нараснал с 45,1% за същия интервал. Най-голямото нарастване на диабетиците измежду младежите до 19-годишна възраст е измежду афроамериканците и латиноамериканците.
 Диабетът се оказва асистент на ковид поради характерна специфичност Диабетът се оказва асистент на ковид поради характерна специфичност
Повишеният риск от тежък COVID-19 при диабетиците се дължи на обстоятелството, че клетките на техните бъбреци и други органи стават по-уязвими къ...

" Увеличаването на заболеваемостта от диабет вид 2 може да се дължи на възходящия % на затлъстяване в детска възраст, въздействието на затлъстяването и диабета при майката по време на бременност, или увеличението на стратегиите за предварителна защита на диабет ", споделя ръководителят на проучването Джийн Лорънс, представен от Ройтерс.

Според американските здравни управляващи в Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), всеки десети гражданин на страната (10,5%) има диабет.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР