Бронзовата къща ще бъде паметник на глупостта. Той ще напомня

...
Бронзовата къща ще бъде паметник на глупостта. Той ще напомня
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Бронзовата къща е скъп и срамен паметник на глупостта, Чобанов и Едрева да подадат оставки!

Бронзовата къща ще бъде монумент на нелепостта. Той ще припомня на софиянци, че решенията, които взимат днешните ръководещи костват скъпо на жителите и срамят града ни. Ако, несъмнено, въобще бъде построена в миналото тази Бронзова къща. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия – София и ръководител на групата на социалистите в СОС Калоян Паргов на брифинг, оповестиха от партията. Срещата с публицистите се организира край оградата на обекта в центъра на София на мястото на опустошения пантеон. С Калоян Паргов бяха и Милка Христова, заместник-председател на СОС от Българска социалистическа партия, както и съветниците от групата на социалистите Альоша Даков, Борис Цветков и Николай Николов. Те демонстрираха пред медиите особено направен от Анатолий Станкулов язвителен колаж, изобразяващ кмета на София Йорданка Фандъкова, заместника й Тодор Чобанов, ръководителя на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие Малина Едрева и създателя Пламен Деянофф, носещи на раменете си товара “Бронзова къща”. Колажът ще бъде подарен публично на кмета.

“Някой би трябвало да поеме отговорност и да изясни на обществото за какво се случи всичко това с Бронзовата къща, съобщи Калоян Паргов. – Кметът да се произнесе кой я е подвел – дали Тодор Чобанов или Малина Едрева, която като Раймонда Диен защитаваше плана по телевизионните студиа. Ние желаеме оставки на заместник-кмета доктор Чобанов и на ръководителя на Комисията по обучение, просвета, просвета и културно разнообразие Малина Едрева. Последният период за създаване на Бронзовата къща е 20 дни. Настояваме през това време да получим явен план какво е изхарчено до момента за реализирането на този план. За Бронзовата къща Столичният общински съвет отпусна над 95 000 лв.. Чакаме доклад защо са изхарчени тези средства. Също по този начин какви разноски следва да бъдат направени и какъв брой време ще остане на това място Бронзовата къща. Когато Столичният общински съвет гласоподава отчета, в него пишеше, че творбата на Деянофф ще стои на това място в София в продължение на година. Оттогава минаха 6 месеца. Има ли смисъл да се строи за идващите 6 в случай, че европейското председателство на България завършва. А Бронзовата къща трябваше да бъде един от знаците му”.

Калоян Паргов настоя създателят Пламен Деянофф да назове имената на лицата, които са го подучвали по какъв начин да заобиколи законовите процедури, с цел да може да бъде построена по-бързо Бронзовата къща. “Нека да каже представители на кого са и кои са тези общински чиновници, които са му давали толкоз смели и мъдри юридически препоръки, тъй като това е позор и срам за тях”, настоя той.

Лидерът на Българска социалистическа партия – София напомни, че Българска социалистическа партия не поддържа отчета за Бронзовата къща. Социалистите се въздържаха при гласуването. “За множеството от обстоятелствата, които през днешния ден разясняваме, още тогава ние питахме и не получихме отговори. Управляващите обичайно и без доста да мислят отдаваха нашия интерес на това, че сме съпротива и се приготвяме за избори. Ако обаче с Бронзовата къща те са се готвели за избори, нещо са объркали и пътя, и посоката”, безапелационен беше Калоян Паргов.

Заместник-председателят на СОС Милка Христова напомни, че Столична община публично пое разноските за осветлението и защитата на обекта. “Никой обаче не сподели какъв брой ще костват те. Освен това, никой не сподели какъв брой ще коства премахването на оборудването и на постамента. Защото надали на някого му харесва този бетонен фундамент, разяснява Милка Христова. – Ние предупреждавахме, че с тази Бронзова къща има безобразно, блестящо и безочливо нарушение на законите. До през днешния ден не е ясно това какво е – апаратура, статуя, архитектурна група? Изграден беше фундамент в зелена повърхност, което е неприемливо по нито една от настоящите наредби на Столична община. Това е монумент на грубото тъпчене на нормативната разпоредба освен това тъкмо от тези, които са призвани да бъдат нейни стожери”.

Борис Цветков пък добави, че даже рекламирането на спонсори и сътрудници на плана, е в прорез със законите. Той засяга поставените техни лога върху осведомителните табла на оградата към площадката за създаване на Бронзовата кула.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР