Бронзовата къща е най-голямата скулптура – сграда в света, изградена

...
Бронзовата къща е най-голямата скулптура – сграда в света, изградена
Коментари Харесай

Това Ни Взе Акъла! Няма Да Повярвате Какво Ще Издигнат На Мястото На Мавзолея В София!

" Бронзовата къща " е най-голямата статуя – постройка в света, построена напълно от бронз. Тя ще се издигне на мястото на някогашния пантеон на площад " Александър Батенберг " в София.

Проектът ще се осъществя при започване на 2018 година в навечерието на председателството на България на Европейски Съюз. Той е формалното предложение на Австрия към България по отношение на културното съдействие сред двете страни по време на тяхното председателство.

" Бронзовата къща " е висока 14 м, а нейната основа е с размери 7 х 7 м. Тя се състои от повече от 1 000 ръчно отлети и обработени солидни бронзови детайли.

Във вътрешното пространство на постройката има зала, която е отворена за необятната аудитория и която се планува да бъде сцена на събития от друг темперамент – концерти, театрални представления, изложения, конгреси или други събития с внушителен темперамент. Община София ще употребява " Бронзовата къща " за своя годишен културен календар, написа Пик.

Скулптурата постройка е произведение на изкуството, което преплита в себе си инспирации от разнообразни исторически интервали. Благородният цвят на метала и неговата прецизна обработка препращат към археологическите монументи, открити по българските земи.

Структурата на скулптурата, състaвена от редуващи се правоъгълни детайли, е въодушевена от дърворезбите на българското възобновление. Цялостният й проект провокира асоциация с Хрельовата кула на Рилския манастир.

В същото време стилистиката на скулптурата е очебийно модерна и черпи ентусиазъм от модерната градска среда и технологиите. Така тя се трансформира в мощен знак на симбиозата сред минало, настояще и бъдеще.

Идеята за " Бронзовата къща " поражда преди 12 години и естествено еволюира в творчеството на българо-австрийския художник Пламен Деянофф. Това е неговият най-мащабен, най-известен и най-комплексен план, в който вземат участие доста европейски музеи, държавни институции, фондации, галерии, колекционери, меценати и експерти в областта на актуалното изкуство, историята, архитектурата и урбанистиката.

В навечерието на председателството на България на Европейски Съюз е време в центъра на София да се издигне знак на една нова и съвременна България – статуя постройка, която има качествата да се трансформира в интернационално различим знак на българската столица, споделя създателят на плана.

Пламен Деянофф е роден е през 1970 година във Велико Търново. Завършва НХА в София, след което учи в Pratt Institute, Ню Йорк. През 1997 година приключва Akademie der bildenden Künste във Виена с магистратура по статуя при проф. Микеланджело Пистолето. Носител е на голям брой интернационалните награди, а през последните 20 години има в биографията си над 300 изложения, от които 60 независими.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР