Бронзова статуя в реален размер на Грета Тунберг - пламенната

...
Бронзова статуя в реален размер на Грета Тунберг - пламенната
Коментари Харесай

Възвеличаха Грета Тунберг в бронзова статуя за 24 000 британски лири

Бронзова скулптура в действителен размер на Грета Тунберг - пламенната екоактивистка за чист въздух на планетата, бе открита в кампуса на Университета в Уинчестър. Събитието провокира талази от всеобщо неодобрение измежду студентите и университетските среди. Ръководството на университета беше подложено на критика за разхищението на средства след години на строги икономии във висшето образователно заведение.
Паметникът коства 23 760 английски лири. Ректоратът я поръчал през 2019 година, само че от този момент се е наложило да понижи фрапантно броя на личния състав и университетските услуги заради вредите от пандемията.
Миналата седмица ръководителят на студентския профсъюз Меган Бол съобщи пред Sky News, че е призовала университета да спре плана. " Студентите са ядосани и разочаровани, откакто видяхме по какъв начин се харчат парите им ", сподели госпожа Бол.
Въпреки рецензиите от страна на студентския съюз на Уинчестър (SU) и Университетския и колежански съюз (UCU), заместник-ректорът на университета професор Джой Картър съобщи, че са " горди да почетат " Тунберг. Подходът на университета към изкуството бил да поръчва и закупува необикновени и впечатляващи творби, които въплъщават разнообразни дела и полезности, изясни тя. Това била първата статуя на Тунберг в натура. Грета била млада жена " която макар компликациите в живота си се е трансформирала във водеща екологична активистка в света ". " Като университет, ратуващ за резистентност и обществена правдивост, сме горди да почетем тази вдъхновяваща жена по този метод. Надяваме се, че нейната скулптура ще въодушеви нашата общественост, напомняйки ни, че каквото и да ни подмята животът, въпреки всичко можем да променим света към по-добро " - с самоувереност споделя Картър.Според нея за паметника не са били отклонявани средства, които са от финансовите пера за студентите и личния състав. 
Студентите нарекоха статуята " панаир на суетата " и в митинга им в Туитър са безапелационни, че това не е идеалният метод за харчене на академични пари. Бронзът се назовава „ Направи разлика “ и е дело на художничката Кристин Чарлсуърт.
Университетът в Уинчестър разгласи изключителна обстановка за климата и екологията през 2019 година и отстрани използването на всички ненужни пластмасови произведения за еднократна приложимост на територията на кампуса.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР