Бронз спечели за варненския парламент общинският съветник Николай Евтимов на

...
Бронз спечели за варненския парламент общинският съветник Николай Евтимов на
Коментари Харесай

Общинският съветник от Варна Николай Евтимов с бронз на международния турнир по плуване Мастърс

Бронз завоюва за варненския парламент общинският консултант Николай Евтимов на първото издание на Международния мастърс шампионат по плуване.

Евтимов се състезава във възрастовата група на ветераните сред 60-65 година и завоюва бронз на 100 м. жанр тил и 100 м. делфин. За себе си споделя, че тренира плуване от 8-годишен и споделя, че в никакъв случай не е слизал от тройката на България. Искрено се надява шампионатът да стане обичаен и добави, че годините са просто още една борба със себе си.

Желанието му е да има повече басейни във Варна, с цел да може младите да имат задоволително места за тренировки по най-популярния воден спорт.



Николай Евтимов разяснява още, че един подобен план е басейнът, който следва да бъде построен в регион " Аспарухово ".

В интервала 08.07.2022г. – 10.07.2022г. на територията на Комплекс „ Приморски “ се организира I-ви интернационален Мастърс шампионат по плуване – Варна, проведен от ПК „ Албатрос Мастърс – Варна “ със съдействието на Община Варна, Българска Мастърс федерация, Smart Solar, Smart Energy, Restaurant “Holiday ”, Delinе.

Участие взеха 17 тима,  показани от близо 200 състезатели от България, Румъния, Кипър, Унгария, Египет, Либия, Алжир, ОАЕ.

Състезателите бяха разграничени в разнообразни възрастови групи от 25 до 90 години.

По материала работи Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР