Броени дни преди новата учебна година стана ясна една промяна

...
Броени дни преди новата учебна година стана ясна една промяна
Коментари Харесай

Новите бележници внасят една съществена промяна

Броени дни преди новата образователна година стана ясна една смяна в ученическите бележници. Поводът за въвеждането й беше писмото на второкласникa тогава Боян Ганев, който през месец май се обърна към Министъра на образованието. Той помоли да бъде отстранена графата " Забележки " в бележниците, тъй като не трябва единствено това да е акцентът в държанието на учениците - отрицателно и демотивиращо. Разбира се, изказано на езика на 9 годишно дете - простичко и затрогващо.

Екипът на Министерство на образованието и науката направи промени и през новата образователна година бележниците към този момент ще имат рубрика „ Отзиви и информация “. Вече няма забележки. Има наличие на учителските наблюдения. Министър Кунева се срещна с Боян и първо на него сподели новия бележник с думите:

" Искам да кажа на всички преподаватели, че похвалите са нещо, което всеки има потребност да чуе, с цел да работи по-добре. Децата също работят доста в клас и правят значими неща. Благодаря на Боян за неговото водачество и на моя екип, който чу молбата му. Ето по този начин се трансформира светът! ".
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР