Броени дни преди да се навършат 10 години от интронизацията

...
Броени дни преди да се навършат 10 години от интронизацията
Коментари Харесай

Гълъб при Патриарха

Броени дни преди да се навършат 10 години от интронизацията на Българския патриарх, Софийски митрополит и ръководител на Св. Синод на БПЦ-БП Неофит, министър-председателят Гълъб Донев се срещна с Негово Светейшество.

С възприятие на надълбоко почитание министър председателят Донев сервира своите откровени поздрави и благопожелания към Патриарха. По думите на министър-председателя, в лицето на Негово Светейшество българското общество и българските държавници имат образец за смирението и човеколюбието, с което би трябвало да се подхожда към всеки висок пост. Премиерът Гълъб Донев изрази убеденост, че държавното управление и църквата ще продължат да си сътрудничат сполучливо в името на благоденствието на българските жители.

Като знак на симфонията сред народ, страна и черква министър-председателят Гълъб Донев подари на Негово Светейшество диригентската палка на министъра на културата Найден Тодоров.

В историята на тази диригентска палка, с изключение на редица концертни изяви с присъединяване на някои от най-значимите музиканти и артисти в историята на класическата музика, е и записът на Химна на Република България в осъществяване на Райна Кабаиванска, Никола Гюзелев, Орлин Горанов,  Роберта и музикантите от Софийската филхармония.

В срещата участваха също Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний и Белоградчишки свещеник Поликарп – викарий на Патриарха.

Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР