Броени дни преди да кацнат първите гости по Северното Черноморие

...
Броени дни преди да кацнат първите гости по Северното Черноморие
Коментари Харесай

Хотелиери: българите не искат да работят, трябва пак да наемаме чужденци

Броени дни преди да кацнат първите посетители по Северното Черноморие за сезон 2022,  хотелите са към момента с непопълнен личен състав.

Проблемът става все по-сериозен, разясняват шефове на хотели от Северното Черноморие. Има недостиг на фрагменти топла и студена кухня, сервитьори, камериерки.

Проблемът е, че на младите българи не им харесвали заплатите в сектора, които потеглят от база към 1000 лева Повечето от тях не знаят даже един език, а имат супер високи условия към работодателите, разясняват шефове на хотели.

Вероятно отново ще би трябвало да наемаме бесарабски българи или различен тип чужденци, които са по-квалифицирани  и с по-голямо предпочитание за работа, разясняват браншовиците. На фона на рецесията в браша не можем да си позволим да подвигаме заплатите сега, безапелационни са те. 

Първите немски туристи в хотелите на " Златни пясъци " се чака да дойдат към 20 май. На първи юни кацат първите полски групи. Именно това са двата сегмента от туристи, които да са най-многолюдни този сезон, предвиждат хотелиерите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР