Броени дни остават до обявяването на календара за следващия сезон

...
Броени дни остават до обявяването на календара за следващия сезон
Коментари Харесай

Рали “Германия” се завръща с отсечки в три държави

Броени дни остават до оповестяването на календара за идващия сезон в международния рали шампионат (WRC),  а от ден на ден надпревари ще се борят за място в шампионата, което дава обещание забавни още забавни надпревари следващата година.

Едно от тези забавни надпревари най-вероятно ще е новото съревнование “Централна Европа ” - новата версия на рали “Германия ”, което ще включва прави в три страни. Планира се центърът на ралито да е в Пасау, а стадиите да са в Германия, Чехия и Австрия. За основаването на новото съревнование ще се употребява към този момент съществуващото рали “Три града ” в Германия, което се организира по такава формула и чешките му стадии са доста известни измежду почитателите.

От няколко месеца насам се приказва за възраждането на рали “Германия ”, като импулсът за това пристигна от възродения интерес на досегашния му уредник ADAC. Другият вид за осъществяване на рали “Германия ” е още веднъж да се употребяват правите по поречието на река Мозел, а центърът на ралито да е на известната писта “Нюрбургринг ”. Състезанието е част от WRC от 2002 година с едно спиране през 2009, а в последните две години не се организира поради ковид пандемията.
 Рованпера стана най-младият международен рали първенец Рованпера стана най-младият международен рали първенец
Очаква се, че следващата година календарът на WRC ще включва 14 ралита, като за сигурни се считат “Монте Карло ”, “Швеция ”, “Хърватия ”, “Португалия ”, “Сардиния ”, “Кения ”, “Естония ”, “Финландия ”, “Акрополис ” и “Япония ”. Към тях ще се прибавят “Мексико ”, “Чили ”, което ще е през септември, както и немския старт и новото рали в Саудитска Арабия, с което ще завърши сезонът.
 Хюндай и Оливър Солберг се разделят в края на годината Хюндай и Оливър Солберг се разделят в края на годината
Организаторите на “Аржентина ” и “Нова Зеландия ” към този момент потвърдиха, че следващата година надпреварите им няма да са част от WRC, макар че се чака аржентинците да апелират решението на промоутъра пред ФИА, само че нямат огромен късмет за триумф.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР