Броени дни ни делят от големия момент, когато ще бъде

...
Броени дни ни делят от големия момент, когато ще бъде
Коментари Харесай

Броени дни ни делят от шестото издание на най-голямото благотворително бягане в света - Wings for Life World Run

Броени дни ни разделят от огромния миг, когато ще бъде даден стартът на шестото международно и третото за България издание на Wings for Life World Run. Точно в 14:00 ч. българско време (11:00 UTC) на 5 май стотици хора от 2 български града - София и Сливен, ще се включат в самодейността, с цел да дадат цялостната си поддръжка към идеята гръбначните увреждания да станат изцяло лечими.

По време миналите пет издания на акцията се включиха над 500 хиляди души които съумяха да пробягат повече от 5 милиона километра. Сред тях през последните три години гордо се подреждат и участниците от България - повече от 1000 души, които дадоха своя принос за идеята.

По традиция и през 2019 всички бягащи ще премерят сили с виртуалния край, който трансформира Wings for Life World Run в неповторимо по формат събитие. Колата преследвач ще се включи в конкуренцията 30 минути след старта ѝ, като първичната ѝ скорост ще бъде 14 км/ч. На всеки час тя ще се усилва, което значи, че бегачите би трябвало да станат още по-бързи, в случай че не желаят да бъдат застигнати.

След края на събитието всеки един участник ще може да види името и резултата си в световната класация на бягалите за Wings for Life World Run.

София

По традиция бягането в София ще се случи в Борисовата градина, където уредниците от Run BG за поредна година са се постарали да обособят 5-километрово трасе за участниците. Всички те ще имат опция да създадат толкоз обиколки, колкото силите им разрешават, до момента в който не ги застигне виртуалният край.

Сливен

Тази година българското издание на Wings for Life World Run има своя нов представител - Сливен. Участниците, които ще се включат в бягането в града на стоте войводи, също отброяват с боязън и неспокойствие дните до началото на събитието. Организаторите от Търговско дружество “Стоте войводи” са обособили трасе за Wings for Life World Run, чиито начало и край ще бъдат сложени от МБАЛ “Хаджи Димитър”.

Лицата и организациите, които поддържат идеята

За поредна година редица известни персони и организации не останаха безразлични към идеята на Wings for Life - а точно гръбначните увреждания да станат изцяло лечими.

Сред тях са Кирил Николов-Дизела, Радослав Янков, Никола Абаджиев-Коки, Веселин Овчаров, Павел Лефтеров, Йордан Анчев, Иван Христов, Бранимир Кенанов, Георги Киряков, Владимир Гюров, Евгения Кусева. Към тях се причисляват фитнеси Pulse, които направиха личен тим за бягането в Борисовата градина, както и iRise Mechanics - българите, които основават робот, помагащ на хората с гръбначни увреждания да стоят изправени.

През 2019 тяхната мотивация, както и на всички останали участници, е засилена от обстоятелството, че преди няколко месеца беше регистриран забележителен прогрес, който даде крила на двама мъже с гръбначни увреждания и им оказа помощ да създадат първите си стъпки, години откакто са останали неподвижни.

Това е индикация, че учените от ден на ден се приближават до реализирането на огромната цел и всяко едно присъединяване в тазгодишното издание на Wings for Life World Run е от изключително значение.

Нека всички дружно дадем своя принос на 5 май и оставим диря на световната карта на Wings for Life World Run, като бягаме за тези, които не могат и им дадем крила за живот!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР