Броени дни ни делят от Black Friday – един от

...
Броени дни ни делят от Black Friday – един от
Коментари Харесай

България – европейски шампиони в онлайн шопинга на Black Friday

Броени дни ни разделят от Black Friday – един от най-важните дни в електронната търговия. Тази година датата е 24 ноември и се чака тя да донесе даже по-големи продабни и резултати, продължавайки трендовете от 2016-а.

По данни на RTB House –технологична компания, която работи с най-големите марки на над 100 международни пазара – през ноември 2016-а електронните магазини в България регистрират четворен растеж на визитите, което слага страната ни измежду първенците в Европа! За съпоставяне, междинните стойности на остарелия континент са към 170% растеж в конверсиите и близо 65% – в визитите за целия месец ноември. И това е явен знак, че българската електронна търговия се развива със светкавични темпове и предвижданията за опазване на темповете на напредък в бранша са изцяло реалистични.

Сред най-добре представящите се други пазари по време на ноемврийската полуда са Гърция със 150% повече трафик и 225% растеж в конверсиите, Испания със 72% повече трафик и 205% растеж в конверсиите и Холандия, която реализира 205% повече конверсии единствено с 20% нарастване на визитите.

Black Friday е първият връх на празничния сезон и надлежно – първият късмет онлайн търговците да покрият високите таргети. Според проучване на Adobe Digital Insights, предходната година общият оборот на онлайн продажбите е надминал 3 милиарда $. И цифрите се чака да се повишат тази година, дружно с непрекъснато растящите резултати на виртуалния бранш като цяло. Големите опашки, лимитираното време и хилядите клиенти на действителните търговски обекти водят потребителите все по-често към онлайн извършването на покупки, с цел да избегнат тълпите.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР