Броени дни делят зрителите от телевизионната премиера на най-новия сериал

...
Броени дни делят зрителите от телевизионната премиера на най-новия сериал
Коментари Харесай

Войната на буквите по БНТ - какво да очакваме от новия сериал?

Броени дни разделят феновете от телевизионната премиера на най-новия сериал на Българската национална телевизия – " Войната на буквите ". Историческата мегапродукция, част от филмопроизводството на публичната телевизия, стартира на 15 януари и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1.

12-серийният ефирен филм " Войната на буквите " e основан на едноименния разказ на писателката Людмила Филипова.

В " Още от деня " тя показа, че вдъхновението ѝ като публицист да сътвори това произведение е било желанието да покаже и напомни за какво е значима " българицата ", която през днешния ден назоваваме кирилица.

" Винаги се старая в своите книги да се придържам към историческата меродавност. Чета колкото се може повече, приказвам с историци, археолози и експерти ", сподели Филипова.

Тя добави, че откогато съществува словото има описване на история с обстоятелства, само че и художествена акомодация на мощните исторически облици, столетия и случки.

" Именно художествените акомодации са тези, които вдъхват душата и карат фена, слушателя и читателя да живее, да се смее и да плаче с въпросния воин. След това се гледа по различен метод на този исторически облик и ера ", сподели още Людмила Филипова.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР