Броени дни делят почитателите на музиката и споделените емоции от

...
Броени дни делят почитателите на музиката и споделените емоции от
Коментари Харесай

Този уикенд очакваме най-мащабния фестивал A to JazZ под открито небе

Броени дни разделят феновете на музиката и споделените страсти от обичания фестивален уикенд на обширните зелени поляни на Южен парк 2. На 9-и, 10-и и 11-и юли юбилейното издание на A to JazZ ще отпразнува  цяло първо десетилетие в компанията на хилядите си посетители със звездни реализатори от четири континента, най-актуалното от родните ни актьори, разнообразна съпътстваща стратегия и солидна доза занимания за всички.

В петък, в 18:00 ч., младите и надарени музиканти от Arrow Trio ще открият фестивала с енергична композиция от фюжън, фънк, поп и електроника. След тях ще се насладим на новия напълно авторски план на Ангел Дюлгеров – „ Сетива “, с албума „ Муза “, разпрострат към блус и соул звученето. Програмата ще продължи със зашеметяващата етно джаз изпълнителка на ней Бурджу Карада , която ще донесе духа на Истанбул на сцената на A to JazZ дружно със своя квинтет. Абсолютният пирон на вечерта е групировката Bokant é на 4-кратния притежател на Грами Майкъл Лийг. Деветте виртуозни музиканти ще показват най-продавания си албум, също номиниран за Грами, „ What Heat ”, излязъл през предходната година.

Съботната и неделната заран ще стартират още в 8:30 ч. със особено проведена Йога закуска в парка , която ще се организира до детската сцена под съпровода на обичайната индийска табла и ще приключи със здравословна закуска . И за двата дни, сред 10:30 и 13:00 ч., е планувана просветителна стратегия за най-малките . В първия почивен ден A to JazZ Kids ще е отдадена на латин джаза и танците, а неделята е отредена за батукада групите и запознаването с разнородни екзотични ударни принадлежности.

На 10 юли, в 18:00 ч., музикалната стратегия продължава с триото Via Mavis и техния любопитен взор върху обичайния и съвременен джаз, класическата и електронна музика, и фолклора. Час по-късно певицата и композитор Лина Никол ще придвижи публиката в чувствения свят на соула, фънка и арендби музиката. Павел Терзийски и Александър Логозаров ще показват първия си общ албум „ Settlers “, а огромният край на вечерта е отдаден на маестро Милчо Левиев и невижданото му музикално завещание . Проектът „ Милчо Левиев вечно “ ще показа аранжиментите на емблематични творби, записани от него в албума „ Соната 75 “, публикуван посмъртно тази година. В този трогателен самобитен реверанс пред безкрайния гений ще забележим на сцената Антони Дончев Квартет, Дейвид Линч (САЩ), Хюман Тъч (Гърция), виртуозния Теодосий Спасов и възхитителната Вики Алмазиду.
 Детска просветителна стратегия, утринна музикална йога и още качествени прекарвания на A to JazZ 2021 Детска просветителна стратегия, утринна музикална йога и още качествени прекарвания на A to JazZ 2021
Наред със звездната музикална селекция, която чака всички почитатели на джаза на 10-ото юбилейно издание на A to JazZ, най-мащабният джаз...

На 11 юли, в 18:00 ч., музикалната вечер под намерено небе ще стартира с една от най-успешните изгряващи родни банди SoulBmoll и тяхната комбинация от фънк, соул, арендби и джаз. След тях ще се насладим на  младия кавалджия Живко Василев и неговия квинтет , към този момент добре прочут и в Европа с разнообразните си опити. The Essential Funk Trombone ще продължат програмата с ударна доза фънк в отворена форма и първия си авторски албум „ T.E.F.T. ”. Феноменалният Хосе Джеймс е хедлайнерът, който ще закрие десетия A to JazZ, с най-новата си тайфа и двата си последни албума от 2020 и 2021 година

Специално за феновете на персоналния комфорт и специфичните прекарвания, фестивалът ще предложи специфична удобна зона с плътна сянка, личен коктейл бар, сервитьори и обособен хигиеничен възел, а на входа всеки ще получи комплимент – напитка по избор. Цената на билета за достъп до зоната е 25 лева и важи за деня на закупуването му на място. Традиционният арт-базар ще показа над 45 създатели и изложители от разнообразни изкуства, а спортната зона ще обезпечи целодневни забавения от всевъзможен вид. Прогнозата за целия юлски уикенд в Южен парк 2 дава обещание слънце, споделени летни страсти с обичани хора и доста качествена музика.

  Входът за фестивала e свободен . A to JazZ Festival е под почетния патронаж на ръководителя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и се реализира с изключителната поддръжка на Столична община – Календар на културните събития, Национален фонд „ Култура “, Фондация „ Америка за България “ и Посолството на Република Турция в България.

 За повече информация, елементи и новости към A to JazZ 2021 следете и, както и уеб страницата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР