Broadcom придоби VMware за 69 милиарда долараЗа да приключи сделката

...
Broadcom придоби VMware за 69 милиарда долараЗа да приключи сделката
Коментари Харесай

Приключи една от най-големите сделки в ИТ индустрията

Broadcom закупи VMware за 69 милиарда $

За да завърши договорката с VMware, Broadcom трябваше да заеме $28,4 милиарда
(снимка: Broadcom)

След като получи дълго чаканото утвърждение от китайските управляващи за придобиване на активите на VMware, Broadcom побърза да се възползва от опцията и нощес завърши договорката за умопомрачителните 69 милиарда $.

Това е една от най-големите покупко-продажби в софтуерната промишленост – даже поглъщането на Activision Blizzard от Microsoft струваше по-малко – 68,7 милиарда $, отбелязва Блумбърг в обява за завършване на придобиването.

Китайските регулатори бяха последните в поредицата от утвърждения, само че те направиха това с редица условия. Софтуерът на VMware, даже откакто компанията премине под контрола на Broadcom, би трябвало да остане съчетаем с хардуерни решения от китайски производители, а клиентите на VMware не би трябвало да бъдат ограничавани в избора на сървърно съоръжение, което не съдържа съставни елементи от самата Broadcom.

Американските регулатори означават, че след събиране на всички разрешителни за договорката, няма спънки за нейното осъществяване, заради което тя беше затворена през вчерашния ден. „ Заедно сме в добра позиция да предоставим на бизнеса по целия свят частни и хибридни облачни решения, които покачват тяхната сигурност и резистентност ”, сподели основният изпълнителен шеф на Broadcom – Хок Тан.
още по темата
Китайските регулатори си резервираха правото да одитират дейностите на Broadcom, с цел да подсигуряват спазването на изискванията, сложени след привършване на договорката.

За да завърши договорката с VMware, Broadcom трябваше да заеме 28,4 милиарда $. Част от тези средства ще бъдат употребявани за погашение на задълженията на добитата компания, както и за попълване на оборотен капитал. Неизбежно ще има разноски, свързани с процеса на транзакция.

VMware е профилирана в създаването на програмен продукт за виртуализация на сървъри. След договорката, акциите на компанията ще изоставен Нюйоркската фондова борса.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР