Британците може да се сблъскват с недостиг на основни продукти

...
Британците може да се сблъскват с недостиг на основни продукти
Коментари Харесай

Още месец недостиг на пресни зеленчуци на Острова

Британците може да се сблъскват с дефицит на съществени артикули за салата, в това число домати, краставици и чушки най-малко още един месец , заяви държавното управление, представено от Ройтерс..

В сряда най-голямата английска група за супермаркети Tesco последва съперниците си Asda, Morrisons и Aldi в, откакто доставките бяха наранени от проблеми с реколтите в Южна Европа и Северна Африка заради неблогоприятното време .

Джеймс Бейли, изпълнителен шеф на веригата Waitrose, изясни, че доставките са били наранени от рисковото време в Испания и Северна Африка.

" В Испания валеше сняг и градушка, предходната седмица имаше градушка в Северна Африка - това унищожава огромна част от тези култури ", уточни той, само че предвижда, че до към две седмици казусът би трябвало да бъде решен.

Кризата се изостри от по-малкото зимно произвеждане в оранжерии във Англия и Нидерландия заради високите разноски за сила, като обществените медии са затрупани от фотоси на празни лавици за плодове и зеленчуци в супермаркетите.

" Бях известен от моите чиновници след разискване с търговците на дребно в сектора... обстановката ще продължи към още две до четири седмици ", сподели Терез Кофи, министър на околната среда, храните и селските въпроси пред Народното събрание.

" Важно е да опитаме и да сме сигурни, че ще получим различни благоприятни условия за доставяне ", сподели тя.

Един от най-опитните шефове в търговията на дребно във Англия упрекна за дефицита на неналичието на държавна поддръжка, която попречи на локалните производители да компенсират слабите реколти в чужбина.

Джъстин Кинг, който е непослушен шеф на Marks & Spencer и беше основен изпълнителен шеф на Sainsbury`s до 2014 година, сподели, че Англия е невиждано подвластна от импорт по това време на годината, тъй като държавното управление е решило да не помогне на производителите в Обединеното кралство със сметките им за сила .

" Има същински дефицит, само че ние по-скоро сами си създадохме този проблем ", сподели той пред радио Би Би Си.

" Можехме да изберем да субсидираме силата тази зима, както направихме за други промишлености. "

Градинарството е изключено от държавна скица дава помощ за разноските за сила.

Във вторник Минет Батърс, началник на Националния съюз на фермерите, сподели, че се чака производството на зеленчуци за салата да падне до най-ниското равнище от началото на водене на статистика през 1985 година

Кинг сподели, че множеството супермаркети в Обединеното кралство към момента имат " доста положително " предложение на зеленчуци, само че като цяло в страната има дефицит.

Той сподели, че е евентуално заведенията за хранене и дребните магазини по основните улици, които с затрудняват да получат ресурси от пазарите на едро, вместо това да отидат в супермаркетите за доставки.

" Ето за какво супермаркетите вкарват политики за обективни покупки, тъй че " същинските " клиенти да могат да купят едно или две неща, от които в действителност се нуждаят ", сподели той.

Кинг също сподели, че Брекзит е предизвикал обилни разстройства , до момента в който законодателите, които поддържаха отдръпването на Англия от блока на Европейски Съюз, отхвърлиха догатката, че напускането на Европейски Съюз стои в основата на актуалната рецесия.

" Само в случай че ми бяха споделили, преди да гласоподавам за Брекзит, че това ще провокира студове в Мароко, можех да взема друго решение ", сподели иронично депутатът от Консервативната партия Дезмънд Суейн.

Джеймс Бейли, изпълнителен шеф на веригата Waitrose, изясни, че доставките са били наранени от рисковото време в Испания и Северна Африка.

Миналата година супермаркетите на Острова още веднъж претърпяха разстройства в доставките заради съветската инвазия в Украйна, само че наличността се усъвършенства преди Коледа, като се изключи яйцата.

По-рано този месец Мароко забрани износа на домати, лук и картофи за страните от Западна Африка , с цел да понижи цените в границите на страната и да отбрани износа за Европа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР