Британците като че ли напълно забравиха за Брекзит, който доминираше

...
Британците като че ли напълно забравиха за Брекзит, който доминираше
Коментари Харесай

Графикът за сделката по Брекзит няма да бъде спазен

Британците сякаш изцяло не помниха за Брекзит, който доминираше обществено-политическия живот през последните четири години. Ето за какво прозвуча малко изненадващо, когато тази седмица основният английски договарящ писа в обществената мрежа Туитър, че в действителност комерсиалните договаряния сред Лондон и Брюксел не престават и че няма смяна в проектите те да приключат до края на годината.

Дейвид Фрост увери, че макар карантината двете страни са разменили правни текстове и се организират онлайн конферентни диалози за изясняване на механически детайлности. Опозиционните партии приканиха да бъде продължен крайният период за реализиране на съглашение поради пандемията COVID-19, да не се слага идеологията над националните ползи и да се избегне безредно излизане от Европейски Съюз, просто с цел да се съблюдава периода.

Но наподобява Даунинг стрийт пренебрегва изцяло тези апели, а министър председателят Борис Джонсън, който постъпи в болница поради вируса, е пределно явен, че удължение на преходния интервал няма да има, без значение от изхода в договарянията. Според анализатора от организация " Ройтерс " Гарет Джоунс графикът за договорката по Брекзит няма да бъде спазен поради ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР