Британци не бива да заминават да се бият за Украйна,

...
Британци не бива да заминават да се бият за Украйна,
Коментари Харесай

За седмица Кремъл загуби повече войници, отколкото Великобритания за 20 години в Афганистан


Британци не трябва да отпътуват да се бият за Украйна, а вместо това да оказват помощ с каквото могат от Англия, съобщи в неделя началникът на въоръжените сили на страната адмирал сър Тони Радакин пред Би Би Си. Той също по този начин отхвърли апела на Украйна за основаване на зона неразрешена за полети, тъй като това нямало да помогне тактически, само че пък ще ескалира въоръжения спор. Той приозва Западът да е убеден, че прави " вярното нещо ".

Инвазията не върви добре, Русия става все по-малко мощна и не може да продължи, съобщи адм. Радакин.

Запитан дали сътрудника му Лиз Тръс, външият министър на Англия, е била права да каже, че ще поддържа всеки британец, който желае да се бие за Украйна, той разяснява, че всички схващат сходни усеща, които обаче би трябвало да се канализират в поддръжка за Украйна.

Кремъл загуби повече бойци за една седмица, в сравнение с Англия за 20 години в Афганистан , разяснява той и описа по какъв начин " водещи детайли на съветските сили са били унищожени ".

Най-висшият английски боен пълководец сподели, че съветската войска понася тежки загуби, бойният дух пада, а техниката им постоянно отхвърля. Той описа по какъв начин част от съветските бойци са зарязали затънал край Киев боен ескорт и си създали лагер в близката гора.

Преди ден украинският президент Володимир Зеленски произнесе трагична тирада, в която съобщи, че нежеланието на Запада за налагане на зона неразрешена за полети над Украйна, дава на Русия зелена светлина да продължи да бомбардира градове и села.

Адм. Радакин обаче счита, че сходна намеса няма да помогне.

По думите му съветът, който висшите военни експерти дават на политиците е, да заобикалят да вършат сходни неща, които са " тактически неефективни " и сигурно да заобикалят неща, които тактически могат да доведат до неверни сметки или ескалация.

Той сподели, че п о-голямата част от обстрела и разрушенията са породени от артилерията, не от съветската бойна авиация , а да се патрулира неразрешена за полети зона може да означва събаряне на съветски самолети или извеждане от строя на нейни отбранителни системи. Това ще докара до ескалация, предизвести адмиралът.

По-късно вицепремиерът Доминик Рааб сподели, че схваща воплите на Украйна, само че Западът към този момент е споделил, че няма да влиза в директна въоръжена борба с Русия.

Това би подкрепило изказванието на съветския президент Путин, че е в спор със Запада, означи той.

По-рано Путин предизвести, че всяка стъпка към налагане на неразрешена за полети зона ще бъде обсъждана като " присъединяване във въоръжен спор от тази страна ".

Адмирал Радакин също така омаловажи нуклеарните закани на Путин.

Западът би трябвало да се държи умерено и отговорно, а не да реагира преждевременно на последните " странни или нелепи мнения " на Путин , счита той.

" Ние сме готови, ние сме професионални въоръжени сили, ние ще подходим към този спор с тази степен на професионализъм и отговорност, каквато може да очаквате. Ние също така ще бъдем необикновено уверени в нашата дарба да се противопоставим на президента Путин ", добави адмиралът.

Той открехна завесата за връзките си със своя съветски сътрудник ген. Валери Герасимов, шеф на съветските въоръжени сили, обяснявайки, че английското военно министерство има директна линия с оперативния щаб в Москва.

Тя се тества всеки ден, сподели адм. Радакин и добави, че употребявал линията да каже на ген. Герасимов, че те би трябвало да приказват. Очаквам го да ми се обади, сподели той.

Междувременно Генералният щаб на украинските въоръжени сили пусна уебсайт Международен легион за защита на Украйна , призовавайки непознати греждани да постъпват в него, с цел да се " борят за мира и демокрацията в Европа ".
P { margin-bottom: 0.08in }
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР