Британското правителство заяви, че все пак ще се опита да

...
Британското правителство заяви, че все пак ще се опита да
Коментари Харесай

Британският план за експулсиране на мигранти в Руанда е незаконен, но правителството иска да го реализира


Британското държавно управление съобщи, че въпреки всичко ще се опита да изпрати някои мигранти на еднопосочно пътешестване до Руанда, макар решението на Върховния съд на Обединеното кралство, че противоречивият проект е противозаконен, защото търсещите леговище няма да бъдат в сигурност в африканската страна , оповестява АП.Като сериозен удар по една от основните политики на министър-председателя Риши Сунак, Върховният съд на страната постанови, че търсещите леговище, изпратени в Руанда, ще бъдат " изложени на действителен риск от малтретиране ", защото могат да бъдат върнати в раздираните от спорове страни, от които са избягали.Сунак, който даде обещание да спре мигрантите, които доближават Англия с дребни лодки през Ламанша, съобщи, че решението " не е резултатът, който искахме " , само че даде обещание да продължи да извършва проекта. Той съобщи, че съдът е " удостоверил, че правилото за извеждане на търсещите леговище в безвредна трета страна е легален ", даже и да е оповестил Руанда за рискова.

Сунак съобщи, че държавното управление работи по правно обвързващ контракт с Руанда, който ще отговори на опасенията на съда. Ако това не успее, той съобщи, че ще обмисли смяна на законодателството на Обединеното кралство и овакантяване на интернационалните контракти за правата на индивида - ход, който ще провокира мощна съпротива и интернационалните рецензии.През април 2022 година Англия и Руанда подписаха съглашение за изпращане на мигрантите, които идват в Обединеното кралство като безделници или в лодки, в източноафриканската страна, където молбите им за леговище ще бъдат обработени и в случай че бъдат задоволени, те ще останат.Британското държавно управление твърди, че тази политика ще възпре хората да рискуват живота си, пресичайки един от най-натоварените морски пътища в света, и ще разбие бизнес модела на бандите за контрабанда на хора . Все още никой не е изпратен в страната, защото проектът беше оспорен в съда.Политици от опозицията, бежански групи и организации за отбрана на правата на индивида настояват, че проектът е неетичен и неупотребим. Благотворителната организация ActionAid U.K. назова решението на Върховния съд удостоверение на " английските полезности на съчувствие и достолепие " . Амнести Интернешънъл съобщи, че държавното управление би трябвало да " постави точка на една позорна глава в политическата история на Обединеното кралство ".

Съдиите заключават, че " съществува действителен риск молбите за леговище да не бъдат вярно избрани и вследствие на това търсещите леговище да бъдат изложени на риск да бъдат върнати директно или непряко в страната си на генезис " . " В този случай същинските бежанци ще бъдат изправени пред действителен риск от малтретиране ", споделят те.

Правителството на Обединеното кралство твърди, че въпреки през 1994 година в Руанда да е бил осъществен геноцид, вследствие на който са били убити над 800 000 души, от този момент страната е построила известност на постоянна и стопански напреднала страна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР