Британското правителство ще поиска вот на доверие в понеделник, като

...
Британското правителство ще поиска вот на доверие в понеделник, като
Коментари Харесай

Британското правителство ще иска вот на доверие

Британското държавно управление ще изиска избор на доверие в понеделник, като по този метод блокира опит за осъществяване на гласоподаване на избор на съмнение от опозиционната Лейбъристка партия, заяви Би Би Си.

Премиерът Борис Джонсън сподели, че ще се отдръпна, откакто Консервативната партия избере нов водач, само че Лейбъристката партия искаше да се гласоподава избор на съмнение против държавното управление и премиера, с цел да се опита да го принуди да напусне по-рано. Правителството блокира опита на лейбъристите, заявявайки, че Джонсън би трябвало да бъде оставен отвън всяко предложение за избор на съмнение.

" Лейбъристите получиха опция да внесат пряк избор на съмнение към държавното управление, само че те избраха да не го вършат ", сподели представител на държавното управление.

" За да поправяме това, ние внасяме предложение, което дава опция на Камарата да реши дали има доверие на държавното управление.

, че ще ръководи стопанската система като Маргарет Тачър, някогашният министър председател реакционер, в случай че стане идващият министър-председател на Обединеното кралство, написа Daily Telegraph.

" Ще понижим налозите и ще го създадем отговорно. Това е моят стопански метод. Бих го описал като тачъризъм на здравия разсъдък. Вярвам, че тя би направила това ", сподели Сунак пред Daily Telegraph.

Сунак, чиято оставка предходната седмица спомогна за рухването на Борис Джонсън, оглавява финален лист от осем претенденти, които желаят да станат идващия водач на Консервативната партия и министър-председател на Обединеното кралство.

Останалите претенденти след първото гласоподаване са Пени Мордант, Лиз Тръс, Том Тугендхат, Джереми Хънт, Хадхим Захауи, Суела Брейвърман и Кеми Баденох. Днес следва гласоподаване.
 Кои са претендентите за поста на Борис Джонсън
Кои са претендентите за поста на Борис Джонсън

За мястото му се борят 11 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР