Британското правителство проведе спешни разговори с търговци на дребно, логистични

...
Британското правителство проведе спешни разговори с търговци на дребно, логистични
Коментари Харесай

Властите във Великобритания търсят решение заради недостиг на шофьори на камиони в страната

Британското държавно управление организира незабавни диалози с търговци на дребно, логистични групи и търговци на едро след тревожните прогнози, че острият дефицит на водачи може да докара до опразването на лавици по супермаркетите, заяви " Гардиън ". 

Представители на Министерството на околната среда, храните и селскостопанските каузи са разискали евентуални решения, в това число унищожаване на рестриктивните мерки за работни часове на водачите и увеличение на потенциала за курсове и изпити за нови локални водачи на товарни камиони. От министерството обмислят също да включат водачите в листата на дефицитните специалности, тъй че да се направи по-лесно наемането на такива от чужбина. 

Преди няколко дни от Асоциацията на тежкотоварните превозвачи предизвестиха държавното управление, че се задава лято с недостиг на храни, поради дефицита на към 100 хиляди водачи вследствие на появяването на Covid-19 и Брекзит. 

През последните години източноевроепейските водачи са преобладаваща част в товарните транспорти, само че доста от тях се завърнаха по домовете си от началото на пандемията и имат компликации да работят още веднъж на Острова поради новата имиграционна политика след излизабето на Англия от Европейския съюз. 

Недостигът на водачи е част от казуса с рецесията за работна ръка в цялата хранително-вкусова промишленост, включваща пакетиране, индустриални уреди и хранилища.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР