Британското правителство получи вот на доверие в британския парламент късно

...
Британското правителство получи вот на доверие в британския парламент късно
Коментари Харесай

Британското правителство оцеля при вот на доверие

Британското държавно управление получи избор на доверие в английския парламент късно в понеделник, заяви " Ройтерс ". Гласуването в Камарата на общините, което беше провокирано от кабинета, с цел да се избегнат предварителни избори, беше извоювано с 349 на 238 гласа.

Така пропадна настояването на опозицията министър председателят Борис Джонсън да се отдръпна и да бъде сменен от краткотраен пеемиер.

В началото на юли, след вълна от оставки в личното си държавно управление, провокирани от скандал към негово предопределение. Той съобщи, че ще подаде оставка, когато бъде определен неговият правоприемник отпред на ръководещата партия при започване на септември. Риши Сунак получи най-вече гласове и на творби в понеделник трети тур от изборите за нов водач на английската Консервативна партия.

 Риши Сунак
© Reuters

Риши Сунак

Бившият министър на финансите беше подсилен от 115 консерватори от Камарата на общините. На второ място остана държавният министър за комерсиалната политика Пени Мордонт с 82 гласа. Трета е министърът на външните работи Лиз Тръс, която получи поддръжката на 71 депутати от долната камара на английския парламент, следвана от някогашния държавен министър по въпросите на равнопоставеността Кеми Бейдънок с 58 гласа.

От конкуренцията отпадна депутатът Том Тугендхат, който, както се очакваше, остана финален. Той получи поддръжката на 31 свои сътрудници от Камарата на общините.

предходната седмица дадоха сходни резултати: Риши Сунак получи най-вече гласове, следван от Пени Мордонт и Лиз Тръс.

Четвъртият тур от гласуването е плануван за сряда.

Най-късно до 21 юли би трябвало да останат единствено двама претенденти. След това към 200 хиляди членове на Консервативната партия ще изберат единия от тях за нов водач на групировката. Името му ще бъде оповестено на 5 септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР