Британското правителство подготвя нов данък тип „цифрови услуги“, който ще

...
Британското правителство подготвя нов данък тип „цифрови услуги“, който ще
Коментари Харесай

Великобритания иска от онлайн гигантите 2 процента такса върху дигиталните приходи

Британското държавно управление приготвя нов налог вид „цифрови услуги“, който ще отнеме два % от приходите, генерирани от софтуерни колоси, твърди Sky News. Данъците биха отклонили в хазната пари от това, което компаниите вършат от услуги като онлайн реклама и стрийминг наличие. Правителството има вяра, че подобен налог може да събере повече от 400 милиона лири (512 милиона долара) всяка година.
Предложеният налог, въведен като част от националния бюджет за 2018 година от министъра на финансите Филип Хамънд, е плануван да влезе в действие през април 2020 година и е ориентиран към най-големите основани в Съединени американски щати софтуерни компании, опериращи в страната. Компаниите, които са печеливши и биха спечелили най-малко 500 милиона английски лири (640 милиона долара) годишно от международните си доходи, ще би трябвало да платят. Това би сложило Apple, Amazon и Фейсбук директно в прицела на налога, до момента в който новосъздадените млади компании евентуално биха могли да се измъкнат от него.

Предложението има две цели за финансовата политика на Обединеното кралство. Първо, то акцентира един от методите, по които страната може да се опита да генерира пари след Брекзит, когато към този момент не е включена в Европейския съюз и груповия данъчен кодекс. То също по този начин следва стъпките на други страни като Южна Корея, които търсят способи за по-ефективно данъчно облагане на софтуерните компании.

Второ, то дава на Обединеното кралство рамката на личния ѝ кодекс на държание при положение, че интернационалните старания за създаване на данъчна рамка за цифровите компании пропаднат. Според The Guardian, Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) поставя старания да се опита да пребори схемите за отбягване на данъчно облагане, които компании като Apple вършат, с цел да запазят облагите си. Англия към този момент се оплака, че процесът е прекомерно муден и неефикасен за усета на Лондон.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР