Британското правителство отново отложи въвеждането на повече проверки на стоките

...
Британското правителство отново отложи въвеждането на повече проверки на стоките
Коментари Харесай

Великобритания пак отложи въвеждането на повече митнически проверки за стоки от ЕС

Британското държавно управление още веднъж отсрочи въвеждането на повече инспекции на стоките от Европейския съюз, влизащи в Обединеното кралство. Причината - опасения, че това може да наруши снабдителните вериги и да увеличи инфлацията.

Новият митнически надзор за внасяните храни от Европейски Съюз трябваше да стартира от юли. Правителството в Лондон обаче сподели, че ще бъде неправилно да се постанова ново административно задължение и има риск от проблеми по пристанищата по време на по-високи разноски поради войната в Украйна и покачващите се цени на силата.

Вече за четвърти път държавното управление отсрочва инспекциите на вноса от Европейски Съюз, откогато Обединеното кралство излезе от организацията.

Министърът за опциите, основани от Брекзит, Джейкъб Рийс-Мог сподели, че държавното управление преразглежда по какъв начин да вкара инспекциите и че новият режим ще влезе в действие в края на 2023 година.

Той твърди, че отлагането ще спести на английският бизнес 1 милиард паунда разноски годишно.

Бизнес организациите приветстваха решението. Пристанищата обаче, които похарчиха милиони, с цел да се приготвят за митническите инспекции за храни и животни от Европейски Съюз, обявиха, че заплащат дебела сметка вследствие на завоя на държавното управление.

От Асоциацията на английските пристанища обявиха, че инспекциите освен се забавят, само че може и въобще да не са нужни, в случай че бъде въведен някакъв по-лек режим, което значи, че построената нова инфраструктура ще стане ненужна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР