Британското правителство не е предложило решения за обуздаване на покачващите

...
Британското правителство не е предложило решения за обуздаване на покачващите
Коментари Харесай

Британският бизнес иска по-бързо да се вземат мерки срещу скъпата енергия

Британското държавно управление не е предложило решения за възпиране на покачващите се цени на силата, съобщи Гарет Стейс - общоприет шеф на организацията UK Steel, която съставлява производителите на стомана във Англия.

Гарет Стейс направи това изказване, откакто водачите на промишленостите, които използват огромно количество сила, се срещнаха с министъра на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Куази Куартенг.

„ Не можем да чакаме до Коледа или по-късно, даже единствено няколко седмици. Трябва да се работи бързо и уверено “, сподели Стейс за Би Би Си.

Цените на газа се усилиха с 250% от януари насам, което от своя страна усили индустриалните разноски.

Стейс уточни, че е изумен от мудните дейности на министрите, тъй като държавните управления в Европа са подкрепили промишлеността, макар че увеличението на индустриалните разноски там не е толкоз огромно.

От Групата на интензивните консуматори на сила, която включва производителите на хартия, стъкло, цимент, гипс, керамика, химикали и стомана оповестиха, че Куартенг ги е уверил, че ще продължава да работи взаимно с тях за оказване на поддръжка за техните браншове.

Междувременно вестник „ Гардиън “ заяви, че по данни на Националната статистика съвсем 9 милиона, или един на всеки 6 пълнолетни във Англия, не са могли да си купят някои хранителни артикули от първа нужда през последните две седмици, тъй като ги е нямало по рафтовете на магазините вследствие на рецесията в хранително-вкусовата индустрия и дефицита на водачи за зареждане на магазините.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР