Британското министерство на отбраната в ежедневния доклад на военното разузнаване

...
Британското министерство на отбраната в ежедневния доклад на военното разузнаване
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Руско-беларуските учения не са подготовка за инвазия

Британското министерство на защитата в ежедневния отчет на военното разузнаване обръща внимание на обстоятелството, че предходната седмица Министерството на защитата на Беларус разгласи взаимни руско-беларуски тактически летателни учения , които, оповестява Руската работа на Би Би Си.

Наблюдатели означиха идването в Беларус от Русия на 12 хеликоптера Ми-8, както и щурмови вертолети Ми-24 и Ка-52. Някои от тях са били обозначени със знака " Z " . Те са кацнали в авиобазата край Минск.

Разполагането на тези летателни средства най-вероятно фактически е военно обучение , съгласно английското разузнаване. Те не считат протичащото се за подготовка за спомагателни настъпателни интервенции против Украйна.

Въпреки че Русия поддържа огромен брой военни в Беларус, те се занимават главно с образование и е малко евентуално тези войски да бъдат употребявани за нахлуване в Украйна, се споделя в отчета.

На 8 януари Министерството на защитата на Беларус заяви, че авиационни елементи на въоръжените сили на двете страни ще проведат взаимни тактически летателни учения от 16 януари до 1 февруари, в които ще бъдат включени всички летища и полигони на Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана. Ще вземат участие сили на въоръжените сили на Беларус.
 Нов ешелон с съветска военна техника дойде в Беларус
Нов ешелон с съветска военна техника дойде в Беларус

Продължава натрупването на съветска бойна техника там

По-рано Министерството на защитата на Беларус към този момент заяви за построяването на районна формация на белоруските и съветските войски и " " на беларуските полигони.

През декември беларуският водач съобщи, че суверенитетът и независимостта на Беларус са непоклатими, като в същото време увери, че "

На 10 октомври Александър Лукашенко, чиято основа ще бъдат военнослужещи от беларуските въоръжени сили. Според Лукашенко решението за основаването на групата е взето по време на договарянията с Владимир Путин.

Украинските управляващи, че Беларус и Русия може да възнамеряват взаимно навлизане през северната граница на Украйна.

Руските сили използваха Беларус като плацдарм за провалената си офанзива против украинската столица Киев през февруари, а през последните месеци се следи

В същото време, съгласно представители на украинските управляващи, те не разполагат с разследващи данни, които да демонстрират образуването на група войски, нужна за сходно навлизане.
 Лукашенко: Беларусите поддържат съветските си братя, само че не не помнят и украинците
Лукашенко: Беларусите поддържат съветските си братя, само че не не помнят и украинците

Президентът даде обещание да направи всичко допустимо Беларус да живее в мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР