Британското министерство на отбраната съобщи, че през първите три месеца

...
Британското министерство на отбраната съобщи, че през първите три месеца
Коментари Харесай

Лондон: Руските жертви в Украйна са колкото съветските в Афганистан

Британското министерство на защитата заяви, че през първите три месеца от войната в Украйна Русия евентуално е дала същия брой жертви колкото Съюз на съветските социалистически републики по време на 9-годишната война в Афганистан. Разузнаването счита, че в Русия ще нарасне публичното неодобрение с продължаващото повишаване на броя на жертвите.

От министерството на защитата показват, че високият брой на съветските жертви, изключително по време на офанзивата в Донбас, може да се изясни с комбинацията от неправилна тактиката и едва командване, лимитирана поддръжка от въздуха и липса на еластичност на въоръжените сили.

Британските военни предвиждат, че броят на жертвите ще продължава да пораства и осведоменото със протичащото се съветско публично мнение ще надига от ден на ден глас на неодобрение от войната.

Статистиците напомнят, че Съветският съюз е изгубил 15 000 бойци в Афганистан в опит да държи на власт комунистическия режим, а кървавите събития са един от факторите за разпадането на Съветския съюз. Междувременно бе обявено, че Нова Зеландия ще изпрати в допълнение 30 военни във Англия, които ще оказват помощ за образованието на украински бойци.

Съобщението бе направено  персонално от премиера на страната Джасинда Ардърн. А английският министър председател Борис Джонсън написа намерено писмо до децата на Украйна, в което ги възхвалява като образец за подражателство за деца и възрастни по света в сложни времена и заявява, че британците в никакъв случай няма да ги не помнят.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР