Британското кралско семейство често е обект на сериозни критики заради

...
Британското кралско семейство често е обект на сериозни критики заради
Коментари Харесай

Кой колко е богат в английското кралско семейство

Британското кралско семейство постоянно е обект на съществени рецензии поради големите си разноски, които се покриват от данъкоплатците. Докато един се чудят какво тъкмо вършат членовете на кралския двор, на други им е по-интересно на какъв брой се равнява персоналното им благосъстояние. Ето отговора на втория въпрос в числа.

Кралица Елизабет Втора

Тя е най-дълго ръководещия монарх във Англия. Нейното благосъстояние се прави оценка на 550 милиона $ . Голяма част от него е под формата на недвижими парцели - цената единствено на лятната резиденция Балморал е към 140 милиона $.

Именията, които има по завещание, не са включени в тази сума, тъй като тяхната стойност надвишава 10 милиарда $ . Само ще споменем Бъкингамския замък и ще приключим дотук...
 Снимка 413719

Кралицата получава и годишна сума от държавното управление, която е нейно право и няма по какъв начин да се откаже от нея. Тя включва пари от данъкоплатците и суми от наемите, събрани от парцели, благосъстоятелност на кралския двор.

Елизабет Втора има и персонална сбирка от антични и доста скъпи мебели и бижута, която от Forbes правят оценка на над 110 милиона $.

Принц Филип

Въпреки че по този начин и не получи купата крал, а и към този момент се е отдръпнал от своите отговорности като брачен партньор на кралицата, той получава годишна сума от държавното управление на стойност близо половин милион $. Нетното му положение през днешния ден е много по-скромно от това на Елизабет Втора - 30 милиона $ .
 Снимка 401035

Принц Чарлз

Най-вероятният предстоящ крал на Англия има най-голямото чисто положение по-късно на кралицата - 100 милиона $ . Най-голямата част от него идва от херцогството Корнуол, където принцът ръководи парцели и аграрни земи.

То е основано точно с тази цел - да подсигурява сигурен приход на херцога и предстоящ крал. Чарлз е единствен бенефициент на земята, а за предходната година двамата с Камила получават цели 28 милиона $.
 Снимка 389191

Принц Уилям и принц Хари

Въпреки че двамата живеят все по-разграничено един от различен, източниците им на доходи са доста сходни, както и милионите им - към 40 на всеки . По-голямата част от благосъстоянието си получиха, когато навършиха 30 години. Тя се равнява на към 13 милиона $ в концерн и по един парцел от починалата има майка Лейди Ди.

Уилям и Хари получават немалка сума годишно и от херцогство Корнуол, което се ръководи от татко им Чарлз. През 2015 година това са по към 2.3 милиона на човек. С тях покриват най-много пътните си разноски.

Уилям получава заплата като водач на хеликоптер в размер на 62 хиляди $ годишно, които подарява за щедрост. Хари пък е на заплата като капитан в армейския въздушен корпус против към 45 хиляди $ годишно, написа Reader`s Digest.
 Снимка 392065

Кейт Мидълтън

Херцогинята на Кеймбридж е родена в богато семейство, чието положение сe прави оценка на към 50 милиона $. Нейното персонално обаче е много по-скромно - сред 7 и 10 милиона .

На Кейт не й се постанова да харчи доста от тези пари, тъй като по-голямата част от разноските й се покриват или от принц Чарлз, или от страните, в които е на посещаване. Очаква се, че откакто бащата на брачна половинка й седне на трона, сметката й ще набъбне.
 Снимка 431008

Меган Маркъл

С предишното си на актриса актуалната херцогиня на Съсекс съумява да задели в банковата си сметка над 5 милиона $. Колко тъкмо получава през днешния ден в подмяна на кралските си задължения обаче, никой не знае сигурно.
 Меган Маркъл, присъединяване й в сериала
Колко богата е Меган Маркъл

И какъв брой по-богати стават с Хари

Принц Джордж и принцеса Шарлот

За изненада на мнозина, двете деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън са на челно място по благосъстояние. Принц Джордж - 3.6 милиарда $, а принцеса Шарлот - 5 милиарда $. Но тук има дребна измама - това не са действителни сумите, които имат.

Причината за тези големи суми е, че на дребните принц и принцеса се разпореждат големи очаквания, най-много поради тяхното въздействие върху стопанската система на страната. Принцеса Шарлот не остава по-назад от майка си и всяка дреха, с която се появи, се изкупува на мига.
 Снимка 300035
Докато децата на херцога и херцогинята на Кеймбридж не получава публично наследства (за което би трябвало още да поотраснат), тяхното чисто положение се прави оценка по отношение на положение на британската стопанска система. Така че, вероятни са съществени промени.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР