Британско семейство прекара седем месеца в опити да се прибере

...
Британско семейство прекара седем месеца в опити да се прибере
Коментари Харесай

Британско семейство не може да се прибере от Нова Зеландия от седем месеца

Британско семейство прекара седем месеца в опити да се прибере в Обединеното кралство от Нова Зеландия, откакто всичките им полети бяха анулирани.

Рейчъл Бродбент за първи път резервира полети от Окланд до Обединеното кралство през септември 2021 година за себе си, брачна половинка си и 10-годишната им щерка.

Този първи маршрут - полети с Cathay Pacific, Singapore Airlines и Lufthansa, коства на Бродбент общо 2300 английски лири (2 700 евро). Но през януари Lufthansa изпраща имейл, съобщавайки, че два стадия от пътуването са анулирани, като виновност за това има „ настоящата обстановка с COVID-19 “.

Семейството може да отлети до Хонконг, само че би трябвало да си уреди полетите от там, оповестява Independent.

След като сумата за първата резервация е възобновена, Бродбент резервира наново пътуването със Singapore Airlines и Lufthansa, като заплаща близо 1000 лири повече за същото пътешестване (1 170 евро).

Тя обаче също пропада, като Lufthansa анулира полета от Сингапур до Лондон и резервира по-късен, който фамилията обаче няма по какъв начин да употребява, защото не е възможо да дойде в точния момент за връзката си. Пътуването още веднъж е анулирано, а сумата възобновена.

В последна сметка, самолетната компания съумява да предложи полет с Air New Zealand през Ванкувър - това е последният опит на Бродбент да се приберат у дома. Но на 29 април - тъкмо откакто заплащат спомагателни 104 паунда и получават номерата на местата си, полетът също пропада.

Двете самолетни компании - Lufthansa и Air New Zealand, си трансферират топката за анулацията на полета.

Броудбент не са пътували до Обединеното кралство и не са виждали членове на фамилията си от три години. „ Всичко, което можем да създадем в този момент, е да резервираме още веднъж на по-висока цена ", споделя Рейчъл.

Множество самолетни компании по света отменяха полети през последните месеци поради COVID-19 и скорошни съкращения на личен състав.

British Airways, да вземем за пример, отменяха десетки полети дневно през последните две седмици, до момента в който easyJet няколко пъти отменяше към 50 полета на ден. И двете самолетни компании показаха като причина заболяване на личния състав.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР