Британско изследване разкри най-дразнещите и непрофесионални грешки в имейлите, съобщи

...
Британско изследване разкри най-дразнещите и непрофесионални грешки в имейлите, съобщи
Коментари Харесай

Вижте кои са най-дразнещите и непрофесионални грешки при имейлите

Британско проучване разкри най-дразнещите и непрофесионални неточности в имейлите, заяви в. " Дейли мейл ".

Сред тях са прекомерната безцеремонност, като прибавянето на целувки вместо автограф, изпращането на копия до доста получатели, повтарянето на имейла, писането на цели думи с основни букви, злоупотребяването с удивителния знак.

Писането на цели думи или фрази с основни букви е като крещене в интернет. По-професионално е да се почернят буквите или да се употребяват къси фрази, предава Българска телеграфна агенция.

Изпращането на копие и до други може да се възприема като подронване на престижа на получателя. Тази алтернатива е уместна единствено когато се осведомят хора, работещи по осъществяването на задачата, сходно на конферентния диалог.

Добро усещане прави подписването на имейла.

Тонът на имейла също е значим. Фамилиарността с изпращане на целувки е неуместна, когато получателят не е непосредствен човек. Нежелани също са цветни шрифтове, доста удивителни, емоджита или усмихнати личица. Те не оставят усещане за професионализъм.

Плюс за имейла е неговата краткост. Важно е също имейлът да бъде прочетен за правописни неточности, преди да бъде изпратен. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР