Британско-холандската енергийна компания Royal Dutch Shell възнамерява да прекрати добива

...
Британско-холандската енергийна компания Royal Dutch Shell възнамерява да прекрати добива
Коментари Харесай

През 2020 г. Shell спира да добива петрол Брент в Северно море

Британско-холандската енергийна компания Royal Dutch Shell има намерение да приключи добива на петрол от находището Brent в Северно море, заяви The Wall Street Journal. То е намерено през 1971 година, като е наречено по този начин в чест на тип водоплаващи птици от семейство патици - brent goose, в сходство с традицията на компанията да наименува находищата си в чест на морски птици.

През 1982 година добивът доближава своя пик – над 500 хиляди барела на ден, които били задоволителни, с цел да обезпечат за цяла година с сила половината жилища във Англия. От края на 80-те години на ХХ век нефтът вид Брент е разгласен за пример, по който и до момента се образува ценообразуването на доста други типове нефт, добиван по света. „ Така Брент в течение на повече от 40 години игра основна роля в промишлеността “, разяснява вицепрезидентът по добива на Royal Dutch Shell във Англия Стив Фимистър.

От края на предишния век обаче добивът от находището върви към непрекъснат спад и става все по-скъп, с цел да се конкурира с цените на „ черното злато”, добивано в други райони.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР