Британският заместник-министър на правосъдието лорд Дейвид Уулфсън подаде оставка заради

...
Британският заместник-министър на правосъдието лорд Дейвид Уулфсън подаде оставка заради
Коментари Харесай

Първа оставка заради британския Партигейт, но не на Борис Джонсън

Британският заместник-министър на правораздаването лорд Дейвид Уулфсън подаде оставка поради празненствата на " Даунинг стрийт " в нарушаване на Коронавирус разпоредбите по време на локдаун, оповестява Би Би Си.

Решението му идва, откакто министър председателят Борис Джонсън и финансовият министър Риши Сунак бяха .

В писмо до премиера лорд Дейвид Уулфсън подлага на критика " формалния отговор на държавното управление на непрекъснатото нарушение на закона ".

Той акцентира, че " мащабът, подтекстът и естеството " на нарушаванията на Cпротивоепидемичните правила в държавното управление са в несъгласие с върховенството на закона. Лорд Уулфсън показва, че просто е нямал различен избор с изключение на да подаде оставка, тъй като става дума за министерските и професионалните му отговорности, произлизащи от заеманата от него служба.
 3/4 от британците желаят оставката на Джонсън след
3/4 от британците желаят оставката на Джонсън след " Партигейт "

Той и финансовият министър ще бъдат санкционирани

Уулфсън е първият член на държавното управление, който подава оставка, откакто беше открито, че в държавни здания са се провеждали празненства по време на локдаун.

Той беше заместник-министър на правораздаването от декември 2020 година и отговаряше за човешките права и конституцията.

Опозицията упорства Джонсън и Сунак също да подадат оставки. Въпреки че двамата политици отхвърлят да го създадат, те въпреки всичко

Джонсън ще остане в историята като първия английски министър председател, глобен за нарушение на закона.

За абсурда " Партигейт " до момента полицията издаде повече от 50 санкции, разследвайки 12 събирания на " Даунинг стрийт " и други държавни здания по време на локдаун.
 Борис Джонсън заплати санкция по
Борис Джонсън заплати санкция по " Партигейт "

Той отхвърля да подаде оставка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР