Британският външен министър и бивш министър-председател Дейвид Камерън осъществи изненадващо

...
Британският външен министър и бивш министър-председател Дейвид Камерън осъществи изненадващо
Коментари Харесай

Изненадващо посещени е в Киев: Джеймс Камерън обеща военна подкрепа на Украйна

Британският външен министър и някогашен министър-председател Дейвид Камерън реализира изненадващо посещаване в Киев и Одеса и организира срещи с украинския президент Володимир Зеленски, с украинския външен министър Дмитро Кулеба и с вицепремиера Олга Стефанишина, съобщи Агенция " Франс прес ". Двамата са разискали доставките на жизненоважни артилерийски муниции от западните съдружници, които са редуцирани от началото на войната сред Израел и Хамас предишния месец.

Зеленски благодари на Камерън за визитата на фона на изместения фокус от Украйна върху боевете сред армията на съдружника на Съединени американски щати Израел и " Хамас ". " Знаете, че в този момент светът не е фокусиран върху обстановката на нашето полесражение в Украйна и разделянето на фокуса в действителност не оказва помощ ", сподели той на Камерън във видео, публикувано от президентството.

Това е първото пътешестване отвън Обединеното кралство за Камерън като външен министър на Обединеното кралство след също толкоз изненадващото му предопределение при започване на седмица на мястото на Джеймс Клевърли. Обединеното кралство е правилен и стратегически основен съдружник на Украйна, откогато Русия сложи началото на войната в Украйна през февруари 2022 година

" Ние ще продължим да ви оказваме морална поддръжка, дипломатическа поддръжка, икономическа поддръжка, само че на първо място военна поддръжка, от която се нуждаете освен през тази и идната година, само че колкото и дълго да е належащо ", съобщи Камерън по време на среща със Зеленски. А в настрана изказване добави: " Русия счита, че може да изчака тази война и че Западът в последна сметка ще насочи вниманието си другаде. Това не може да бъде по-далеч от истината. "

Украйна към този момент вижда спад в доставките след началото на войната на Израел против " Хамас ", провокирана от ислямистката формация ", което отвлича вниманието на западните сътрудник и резултатът е че едни хранилища са празни, а на други е подложен " законов най-малко " на запаса, означи Зеленски. Особено проблематично е забавянето на 155-милиметровите снаряди, които се употребяват необятно на източния и южния фронт в Украйна.

Зеленски оцени срещата, чийто фокус бил върху оръжията за фронтовата линия, подсилване на въздушната защита и отбрана на хората и сериозната инфраструктура, като добра. Пред кореспондент той сподели, че Русия " натрупва " ракети, с цел да обстрелва Украйна през зимните месеци, само че украинската противовъздушна защита е " по-добра, в сравнение с бяхме предходната зима ".

Има от ден на ден известия, че украинските сили са спечелили позиции на източния бряг на река Днепър в южната част на страната, което поражда очаквания в Киев за забележителен прогрес към окупирания от Русия източен бряг на реката. Същевременно западните съдружници са загрижени, откакто неотдавна главнокомандващият на ВСУ Валерий Залужний сподели, че няма явен знак за пробив на фронтовите линии.

Освен със Зеленски Камерън се е срещнал с украинския вицепремиер Олга Стефанишина, с цел да разиска стремежите на Украйна да се причисли към НАТО, и с сътрудника си Дмитро Кулеба, с който са разискали въпроси, свързани с доставките на оръжие, производството на оръжие и морската сигурност в Черно море. 

" Обединеното кралство има ясна позиция - че законното място на Украйна е в НАТО, и работи със съдружниците, с цел да улесни пътя към присъединението на Украйна посредством унищожаване на нуждата от проект за деяние за участие ", сподели Камерънс ".

В мнения за медиите Зеленски приветства срещата на върха в Калифорния в сряда сред китайския президент Си Цзинпин и президента на Съединени американски щати Джо Байдън, отбелязвайки, че договарянията сред великите сили бяха " положителни за нас ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР