Британският учен Андрю Стийл е заявил, че научният свят вече

...
Британският учен Андрю Стийл е заявил, че научният свят вече
Коментари Харесай

Биолог: На крачка сме от лекарство, което ще удължи живота

Британският академик Андрю Стийл е декларирал, че научният свят към този момент е доста покрай основаването на лекарство, което е способно да удвои продължителността на живота на човек, оповестяват международните издания. Това ще се случи през идващото десетилетие.

Според думите на биолога, в близко бъдеще забавянето на процеса на стареене ще се трансформира в действителност за човечеството. Ученият е подчертал: това не значи, че възрастните хора ще се върнат към младото положение на организма си.

Стийл счита, че учените ще основат лекарство, което ще предотврати здравословните проблеми, свързани с възрастовите промени в тялото. Например, артритът, болките в ставите и крехкостта на костите ще изчезнат.

Изследователите скоро ще могат да открият главните аргументи за болесттите и да основат ефикасни медикаменти. Това доста ще забави процеса на стареене, както и старческите недъзи ще се проявят едвам в далечното бъдеще.

Сега учените тестват новаторски разработки, които могат да удължат човешкия живот. Андрю Стийл има вяра, че първоначално ще бъде доста извънредно да срещнеш възрастен човек, който не се оплаква от артрит, сърдечно-съдови болести или рак.

В същото време биологът смята, че 150-годишните пенсионери няма да наподобяват като 20-годишни момчета и девойки. Разликите във външния тип сигурно ще участват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР