Британският танк Challenger 2 не е подходящ за битки в

...
Британският танк Challenger 2 не е подходящ за битки в
Коментари Харесай

Forbes: Британският танк Challenger 2 не е подходящ за битки в Украйна

Британският танк Challenger 2 не е подобаващ за борби в Украйна. Британският танк Challenger 2 е прекомерно тежък, няма спомагателна ризница и изисква по-внимателна поддръжка. Това мнение изрази военният наблюдаващ Дейвид Акс в публикация за списание Forbes.

Той означи, че във всички акции, в които е взела участие Англия, този танк е бил екипиран с спомагателна ризница, която сега не се доставя на Украйна. Експертът изяснява това с обстоятелството, че спомагателната тежест на бронята ще направи танка още по-малко маневрен на мека земя.

Той също по този начин означи, че заради структурата на оръдието боеприпасите му са несъвместими с други танкове, което принуждава украинците да поддържат обособена логистична верига за доставка на снаряди извънредно за този танк. Освен това ресурсът на Challenger е 500 изстрела, до момента в който други танкове имат 1,5 хиляди.

Според Axe изпращането на Challenger 2 в Украйна може да се направи, с цел да насърчи други страни от НАТО да дарят свои лични танкове, като Leopard 2, Strv 122 и Abrams M1.

През 2022-2023 година Обединеното кралство даде военна помощ на Украйна в размер на £2,3 милиарда ($2,9 милиарда по настоящи курсове) годишно. Така през 2024 година размерът на отпуснатите средства ще се усили с £200 милиона ($255 милиона).

След началото на съветската специфична военна интервенция Лондон трансферира в Киев ракети с огромен обхват на деяние Storm Shadow, танкове Challenger 2, самоходни гаубици AS90 и реактивни системи за залпов изстрел M270.

Руското посолство във Англия съобщи, че доставките на разнообразни типове оръжия демонстрират откритото присъединяване на Лондон в спора в Украйна.

Припомняме, че до момента Украйна е получила 71 Leopard 2s и сходни Strv 122s от европейски страни плюс 31 M-1s от Съединените щати — и се чака да получи още 34 Leopard 2s и съвсем 200 Leopard 1s през идната година. Но даже тези танкове са превъзхождани на брой от многото стотици Т-64 и Т-72 от руски вид, които съставляват по-голямата част от украинския бронетанков корпус.

Всичко това значи, че 14 — в този момент 13 — Challenger 2 съставляват неточност при закръгляване в бойния ред на Украйна.

Източник – Forbes/ Превод:SafeNews

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР