Британският регулаторен орган съобщи, че всеки, който има анамнеза за

...
Британският регулаторен орган съобщи, че всеки, който има анамнеза за
Коментари Харесай

Внимание: Двама души с остри алергични реакции след ваксиниране с продукта на Пфайзер

Британският регулаторен орган заяви, че всеки, който има анамнеза за „ обилни “ алергични реакции към храни, медикаменти или ваксини, сега не би трябвало да се имунизира.

На хора със „ обилни “ алергични реакции е било казано да не се имунизират с Pfizer/BioNTech Covid след като двама имунизирани чиновници на NHS са имали „ нежелани “ реакции. 

NHS England потвърди, че двама чиновници, на които са приложени дози във вторник - в първия ден от програмата за всеобща имунизация  - са потърпевши от алергична реакция. И двамата члена на личния състав имат забележителна история на алергични реакции като е било належащо да носят със себе си адреналинов автоинжектор.

Служителите развиват признаци на „ анафилактична реакция “ (задушаване) малко след слагане на имунизацията, само че и двамата се възвръщат след уместно лекуване.

След случая Агенцията за контролиране на медикаментите и здравните артикули (MHRA) съобщи, че всеки, който има анамнеза за „ обилни “ алергични реакции - в това число към медикаменти, храни или ваксини - сега не би трябвало да се имунизира.

NHS в Англия съобщи, че всички тръстове, участващи в програмата за имунизация , са били осведомени. Това значи, че всеки, който би трябвало да получи имунизацията в сряда, ще бъде запитан за алергични реакции.

Професор Стивън Поуис, народен медицински шеф на NHS в Англия, сподели:

„ Както е всекидневно за новите ваксини, MHRA предлага нерешителност. Хората със забележителна анамнеза за алергични реакции да не получават тази имунизация , откакто двама души са със обилни алергични реакции.

Д-р Джун Рейн, основен изпълнителен шеф на Агенцията (MHRA), одобрила ваксинатана Pfizer/BioNTech, съобщи, че сходни реакции „ не са били присъщи черти “ при ваксиналните изследвания. Тя съобщи пред комисия от народни представители, че са направени деликатни проекти за „ зоркост в действително време “ при наблюдаване на страничните резултати от имунизациите и че всяка актуализация за пациентите ще бъде обявена „ неотложно “.

От Pfizer обявиха, че имунизацията се е „ понасяла добре “ по време на опитите, без „ съществени опасения за сигурността “. Техен представител съобщи: „ От MHRA ни уведомиха за два отчета с жълт картон, които могат да бъдат свързани с алергична реакция заради използване на имунизацията Covid-19 BNT162b2.

Като защитна мярка MHRA е издала краткотрайни инструкции на NHS докато организира следствие, с цел да се разбере изцяло всеки случай и аргументите за него. Pfizer и BioNTech поддържат MHRA в следствието.

В главното клинично изпитване от трета фаза тази ваксина нормално се понася добре, без съществени опасения за сигурността, докладвани от самостоятелния комитет за наблюдаване на данните. Към днешна дата в изследването са включени над 44 000 участници, над 42 000 от които са получили втора доза от имунизацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР