Британският престолонаследник принц Чарлз се появи на традиционните конни надбягвания

...
Британският престолонаследник принц Чарлз се появи на традиционните конни надбягвания
Коментари Харесай

Принц Чарлз носил бижу на Роял Аскот, подарено от Борис III Обединител

Британският престолонаследник принц Чарлз се появи на обичайните конни надбягвания в Аскот с украшение с историческа стойност за България. На вратовръзката си той бе закачил бижу с монограма на българския цар Борис III, означи профилираното издание „ The Court Jeweller “. От редакцията акцентират, че не за първи път наследникът на английската корона носи монограма на българския монарх. Принцът на Уелс се появи с него и на откриването на елитното събитие през 2017 година

Връзки
Българското царско и английското кралско семейство имат дълбоки връзки, документирани в предишното. Възможно е бижуто да е харизано на представител на династията Уиндзор при гостуването на Борис III в шотландския палат Балморал през 1936 година В имението българският монарх се среща с тогавашния крал на Англия Джордж V и неговия наследник - бъдещия Джордж VI, дядо на принц Чарлз. По време на визитата Борис III засажда дърво в парка на кралското имение. И до през днешния ден там стои бронзова табела, напомняща за събитието.
Известни са обаче още няколко срещи на Борис III с английския монарх.

Събитие
Явор Кирилов от царския пресцентър към „ Врана “ за споделя детайлности за въпросния монограм: „ Нямаме информация по кое време тъкмо и на кого от членовете на английското кралско семейство е подарен този монограм. Най-вероятно е даден на бъдещия крал Джордж VI, който е дядо на принц Чарлз. Заинтересовани сме да проучим точната дата на събитието и в случай че успеем да я изясним, ще представим незабавно информацията на медиите “, увери господин Кирилов пред " Телеграф ".

Конните надбягвания в Аскот са едно от най-големите всемирски събития в Обединеното кралство, на което се събира каймакът на английското общество. Надбягванията датират от 1711 година, когато кралица Анна основава хиподрума Аскот в Бъркшир, Южна Англия. За петте дни на провеждането си надбягванията събират към 300 хиляди гости.

С милиони евро
Името на първия в линията за заместничество на английския престол бе забъркано в скандал след изказвания, че е приел милиони евро в брой от катарски шейх за своята благотворителна активност, заяви в. „ Гардиън “.

Според отчетите в интервала сред 2011 и 2015 година принц Чарлз е приел общо 3 млн. евро от шейх Хамад бин Джасим бин Джабер ал Тани, някогашен министър председател на Катар. При това парите са били излъчени в брой – разпределени в куфари, чанти и даже хартиени торби на кралския магазин за първокласни хранителни артикули Fortnum&Mason.
Шейхът персонално е връчил 1 милион евро в брой на Чарлз по време на частна среща в Кларънс Хаус през 2015 година, разкриха медиите.
Принцът незабавно ги е предал на своите сътрудници за задачите на благотворителната организация.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР