Британският премиер Тереза Мей ще обещае Великобритания да плати 20

...
Британският премиер Тереза Мей ще обещае Великобритания да плати 20
Коментари Харесай

FT: Великобритания ще обезщети ЕС с 20 млрд. евро за Brexit

Британският министър председател Тереза Мей ще обещае Англия да заплати 20 милиарда евро за излизането си от Европейския съюз, оповестява английското финансово издание Financial Times.

По информация на вестника съветникът за европейски въпроси на Мей – Оли Робинс, е уведомил сътрудниците си в редица европейски столици за предлагането на английското държавно управление.

FT оповестява, че публично предлагането ще бъде направено в петък по време на речта на Мей за Brexit от италианския град Флоренция.

Въпреки това представителят на немското държавно управление Георг Щрайтер отхвърли канцлерът Ангела Меркел да е получавала сходна информация. „ Не сме осведомени авансово от английското държавно управление за каквито и да е било контрактувани оферти “, съобщи той по време на постоянна конференция.

В същото време от кабинета на Мей дефинираха слуховете като „ чиста нечиста сделка “.

Тепърва се чака Англия да разгласи предлагането си за сума, която да заплати под формата на неустойки за излизането си от Европейски Съюз. Все още няма публично искане за сума и от Брюксел, макар че съгласно известия Европейски Съюз упорства за сред 60 и 100 милиарда евро.

Липсата на съглашение за сумата е един от главните спънки в договарянията сред Англия и Съюза.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР