Британският премиер Тереза Мей призова световните лидери, събрани в Общото

...
Британският премиер Тереза Мей призова световните лидери, събрани в Общото
Коментари Харесай

Тереза Мей се противопостави на антиглобалистката позиция на американския президент Доналд Тръмп в ООН

Британският министър председател Тереза Мей прикани международните водачи, събрани в Общото заседание на Организация на обединените нации, да отхвърлят национализма и да се борят за опазване на сегашния международен ред, като по този начин се опълчи на антиглобалистката позиция на американския президент Доналд Тръмп.

Мей предизвести, че основанията на интернационалните правила международен ред може да бъде сменен от нападателен шовинизъм, в случай че не бъде съживено доверието на хората в актуалната система:

" През предишния век, и при възникването на фашизма, и при разпространяването на комунизма, бяхме очевидци по какъв начин крайнодесни и крайнолеви експлоатираха страховете на хората и подклаждаха непоносимост и расизъм, изолираха стопански системи и общества и унищожаваха мира сред народите. Днес отново виждаме тревожни трендове на напредък на сходни придвижване в Европа и оттатък нея. Виждали сме какво става, когато страни се плъзгат към авторитаризъм, смазвайки постепенно главните свободи и правата на техните жители. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР