Британският премиер Тереза Мей призова днес своята Консервативна партия да

...
Британският премиер Тереза Мей призова днес своята Консервативна партия да
Коментари Харесай

Тереза Мей с призив към съпартийците си

Британският министър председател Тереза Мей прикани през днешния ден своята Консервативна партия да се сплоти зад нея, с цел да стане допустимо държавното управление да подписа положително съглашение за овакантяване на Европейски Съюз. В изказване за Би Би Си на първия ден от годишната конференция на партията в Бирмингам, тя настоя, че "планът от Чекърс " (наречен по името на държавна резиденция край Лондон) е единственият верен път да се върви напред, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

"Посланието ми към партията е да се обединим и да реализираме най-хубавата договорка за Англия ", сподели Мей. Тя акцентира, че "Планът от Чекърс " не е мъртъв, както настояват някои, и че проблемите идват от страна на Брюксел. По думите й нито едно от предложенията на Европейски Съюз не е задоволително за Англия, само че тя разполагала с контрааргументи. Планът от Чекърс е единственият проект, който обезпечава Брекзита, и аз имам вяра в Брекзита, съобщи Мей. Според нея проектът от Чекърс няма да унищожи единния европейски пазар.

Премиерът реакционер прикани лейбъристите да престанат да политиканстват по тематиката с Брекзита. Пред Би Би Си Тереза Мей изрази угриженост във връзка проблемите, които задграничните купувачи имат на английския пазар за жилища. Без договорка е по-добре в сравнение с неприятна договорка, само че в случай че напуснем Европейски Съюз без съглашение, държавното управление ще подсигурява, че няма да има "твърда граница " с Ирландия, заключи английският министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР