Британският премиер Тереза Мей получи от депутатите мандат да предоговаря

...
Британският премиер Тереза Мей получи от депутатите мандат да предоговаря
Коментари Харесай

Мей с мандат за предоговаряне на Брекзит, ЕС казва не

Британският министър председател Тереза Мей получи от депутатите мандат да предоговаря договорката за Брекзит. Това стана ясно след гласуването на поправките към договорката в Народното събрание късно вечерта през вчерашния ден.

Поправката " Брейди " бе утвърдена от депутатите. Тя бе импортираната от консерватора Греъм Брейди и планува подмяна на защитния механизъм за Ирландия с други възможности. Тя получи 317 гласа " за " против 301 " срещу ".

С 318 гласа " за " против 310 " срещу " мина поправката, предвиждаща отбягване на излизане без договорка.

Британските депутати отхвърлиха корекция, препоръчана от водача на лейбъристите Джереми Корбин. Тя цели да блокира излизането на Кралството от Европейски Съюз без съглашение. Гласуването завърши с 327 гласа " за " против 296 гласа " срещу ".

Стана ясно също по този начин, че са отхвърлени поправките " Купър ", препоръчаната от шотландските националисти и импортираната от Доминик Грийв.

Първата, импортирана от депутата Ивет Купър, дава право на депутатите да отсрочат Брекзит, в случай че това се постанова.

Втората планува Шотландия да не бъде извеждана от Общността срещу волята на шотландците, както и да бъде продължен срокът за излизане на Кралството. Тя " падна " откакто получи 327 гласа " срещу " и единствено 39 гласа " за ".

Третата цели Народното събрание да има повече надзор върху процеса по Брекзит и други възможности на договорката. Тя бе отхвърлена с 321 против 301 гласа.

С 322 против 290 гласа бе отхвърлено предлагането на опозиционната лейбъристка депутатка Рейчъл Рийвс за отсрочване на Брекзит.

Припомняме, че през вчерашния ден вечерта се организираха дебатите, а по-късно и гласуването на поправките по съглашението за Брекзит. Седем ремонти бяха импортирани в Народното събрание за гласоподаване. Отхвърлянето на множеството от тях се смята за победа на премиера Тереза Мей.

Депутатите ще гласоподават за Брекзит на 14 февруари, в случай че не бъде прокарано съглашение.

Пред депутатите английският министър председател Тереза Мей загатна, че законодателите могат да гласоподават за отсрочване на Брекзит по-късно. Тя съответно разяснява поправката " Купър ", която в случай че бъде призната, държавното управление ще бъде насила да отсрочи Брекзит, в случай че Камарата на общините не прокара съглашение до 26 февруари. Поправката главно изключва Брекзит без договорка.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън разгласи, че обмисля втори ререфендум за самостоятелност, в случай че се стигне до Брекзит без договорка.

По време на гласуването, поддръжници на оставането в Европейски Съюз стачкуваха за следващ път пред Народното събрание.

Френският президент Еманюел Макрон подсети, че съглашението няма да бъде преразглежано повече.

Същото направиха от Европейския съвет и европарламента.

Днес министър председателят Мей и ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск ще беседват по тематиката.

Очаква се Европарламентът също още веднъж да разиска излизането на Лондон. Ще приказват ръководителят на Екологичен потенциал Жан-Клод Юнкер и главният договарящ от Европейски Съюз Мишел Барние.

Официално, Лондон би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март, само че това наподобява все по-трудно. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР