Британският премиер Тереза Мей оповести подробности от план за увеличаване

...
Британският премиер Тереза Мей оповести подробности от план за увеличаване
Коментари Харесай

Критици на Тереза Мей: Твърденията за икономически подем след Брекзит са неверни

Британският министър председател Тереза Мей оповести детайлности от проект за увеличение на финансите за опазване на здравето с 3,4 % годишно и сподели, че част от нарастването ще се дължи на спестените разноски след излизането от Европейския съюз, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Опонентите приветстваха тези спомагателни средства, само че съгласно тях изказванията за напредък в английската стопанска система с помощта на овакантяване на Европейски Съюз са погрешни.

Мей съобщи в неделя, че страдащата от дефицит на средства Националната работа за опазване на здравето ще получи до 2023-2024 година в допълнение финансиране от 20,5 милиарда лири (27 милиарда долара) - нарастване от 3,4 % годишно.

Тя сподели, че част от тези финанси ще дойдат от " дял от Брекзита " върху парите, които британците повече няма да заплащат на Европейски Съюз за годишен членски импорт. Мей уточни, че данъкоплатците ще би трябвало да вземат участие малко повече за финансиране на по-големите разноски за опазване на здравето. Тя обаче не посочи каква част от средствата ще дойдат от налози или кои налози може да бъдат нараснали.

Изказването на Мей припомня за опровергано изказване на акцията за овакантяване при референдума за участието в Европейски Съюз през 2016 година, съгласно което, напускайки съюза, Англия щяла да икономисва по 350 милиона лири седмично - пари, които можело да бъдат харчени за опазване на здравето.

Сумата, която Англия заплаща за участието си в действителност е към половината, също така раздялата с изключение на спестени средства носи и стопански разноски. Англия се съгласи да заплати 39 милиарда лири, с цел да уреди финансовите задължения, които е поела към Европейски Съюз.

Според изпълнителния шеф на Кралския лицей за акушерки Джил Уолтън приказките за дял от Брекзита са извънредно подвеждащи. Не единствено че няма да спестим нищо от Брекзита, а той ще ни коства пари, сподели тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР