Британският премиер Тереза Мей е готова да се съгласи да

...
Британският премиер Тереза Мей е готова да се съгласи да
Коментари Харесай

Тереза Мей е готова да плати сметка по развода с ЕС

Британският министър председател Тереза Мей е подготвена да се съгласи да заплати сметка по развода с Европейски Съюз в размер на 50 милиарда паунда в опит да стартира търговски договаряния, само че пази това в загадка, с цел да избегне скандал по време на идната конференция на Консевративната партия, оповестява БНР, базирайки се на английските медии. Премиерът Мей прикани проевропейски настроените депутати от Консервативната партия за поддръжка преди началото на разискването за Закона за анулация на европейското законодателство през идната седмица. Дясната ръка на премиера Деймиън Грийн съобщи, че възможен протест в редиците на торите може да докара на власт лейбъриста Джеръми Корбин.

Тереза Мей обаче сигурно ще има конфликт с антиевропейски настроените депутати след днешното разобличаване на вестник " Сънди таймс ", че е подготвена да заплати 50 милиарда паунда като сметка по развода с Европейски Съюз единствено и единствено да стартира търговски договаряния. Според вестника, тя е инструктирала нейните чиновници да изготвят проекти за заплащания сред 7 и 17 милиарда годишно в продължение на три години откакто Англия напусне организацията. Тези проекти обаче се пазят в загадка, защото тя не желае да има проблеми на конференцията на Консервативната партия идващия месец.

Въпреки че от Даунинг стрийт отхвърлиха известието в " Сънди таймс ", изгочник, непосредствен до държавното управление, съобщи, че управляващите имат подготвеност да платят сметката по развода, само че по-конкретна сума ще стане известна след конференцията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР