Британският премиер Риши Сунак смята, че следващите парламентарни избори в

...
Британският премиер Риши Сунак смята, че следващите парламентарни избори в
Коментари Харесай

Британският премиер вещае избори чак през втората половина на годината

Британският министър председател Риши Сунак счита, че с ледващите парламентарни избори в страната ще се състоят през втората половина на 2024 година , а не през май, каквито догатки имаше, оповестява Euronews.

" Моето работно съмнение е, че ще имаме общи избори през втората половина на тази година, а в това време имам доста неща, с които желая да продължа ", означи той.

Изборите в Обединеното кралство постоянно се организират през май или юни, макар че последните бяха през декември 2019 година, когато някогашният министър председател Борис Джонсън завоюва изрично болшинство.
 Сунак към момента има вяра в Брекзит
Сунак към момента има вяра в Брекзит

фон дер Лайен призна, че европейските водачи са се " объркали " по отношение на напускането на Англия

Запитан дали може да изключи избори през май 2024 година, Сунак повтори, че негово " работно съмнение " е, че гласуването ще се организира по-късно през годината ".

Преди това министър председателят изключи провеждането на избори през януари 2025 година - най-късната допустима дата за изборния ден съгласно законодателството.

Въпреки слабата поддръжка за държавното управление му, Сунак продължи: " Искам да продължа да ръководя добре стопанската система и да понижавам налозите на хората. Но също по този начин желая да продължа да се оправям с незаконната миграция, тъй че имам доста работа и съм решен да продължа да оказвам помощ на английския народ ".

Опозиционните либералдемократи, които съставляват сериозна електорална опасност за консерваторите, го призоваваха гласуването да се организира през май, вместо да се пробва да се " задържи " на власт до края на актуалната година.
 Британските депутати въпреки всичко поддържаха проекта за изпращане на мигранти в Руанда
Британските депутати въпреки всичко поддържаха проекта за изпращане на мигранти в Руанда

Риши Сунак избегна проваляне в Народното събрание по основния законопроект
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР