Британският премиер Риши Сунак подчерта в телефонен разговор днес с

...
Британският премиер Риши Сунак подчерта в телефонен разговор днес с
Коментари Харесай

Британският премиер обсъди конфликта в Близкия изток с Нетаняху и палестинската власт

Британският министър председател Риши Сунак акцентира в телефонен диалог през днешния ден с израелския министър председател Бенямин Нетаняху значимостта на предприемането на всички вероятни ограничения за минимизиране на жертвите и за отбрана на цивилните, съобщи организация Ройтерс.

Британският министър председател е подчертал твърдата поддръжка на Обединеното кралство за правото на Израел на самозащита против тероризма, като в същото време е сложил акцент върху значимостта на предприемането на всички вероятни ограничения за минимизиране на цивилните жертви, се споделя в изказване на Даунинг стрийт, представено от организацията.

В изказването се показва още, че Сунак е разискал с Нетаняху обстановката на Западния бряг и " дълготрайната цел за решение с две страни ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Според английския министър председател е значимо всички страни да заобикалят дейности, които подхранват напрежение. Същевременно Риши Сунак се е оповестил за поддържане на вярата за по-сигурно и проспериращо бъдеще както за израелците, по този начин и за палестинците, се споделя в изказването.

Британският министър председател е разговарял и с президента на Палестинската автономност Махмуд Абас, осведоми организацията. Двамата са разискали филантропичната рецесия в Газа.

Риши Сунак е споделил, че Англия ще продължи да поддържа дипломатическите дейности в отбрана на цивилните палестинци, предотвратяването на по-широка ескалация на спора и намирането на спокойно и трайно решение на рецесията, се споделя в друго изказване на Даунинг стрийт.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР