Британският премиер Риши Сунак пътува до Киев в петък, където

...
Британският премиер Риши Сунак пътува до Киев в петък, където
Коментари Харесай

Великобритания увеличава подкрепата за Украйна, доставя дронове

Британският министър председател Риши Сунак пътува до Киев в петък, където ще обяви нарастване на военното финансиране, с цел да помогне на Украйна да закупи нови военни дронове, предава " Ройтерс ".
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12395
Лондон е един от най-верните поддръжници на Киев след нашествието на Русия и Сунак сподели, че Великобритания ще усили поддръжката си през идната финансова година до 2,5 милиарда паунда (2.9 милиарда евро), което е нарастване с 200 милиона паунда по отношение на предходните две години.

Англия съобщи, че ще осигури най-голямата доставка на дронове за Украйна от всяка нация, като множеството от тях се чака да бъдат създадени във Англия.

" Министерството на защитата ще работи с интернационалните сътрудници за доста увеличение на броя на безпилотните самолети, предоставени за защитата на Украйна ", се споделя в изказването на държавното управление.

Офисът на Сунак сподели, че двете страни също ще подпишат историческо съглашение сред Обединеното кралство и Украйна за съдействие в региона на сигурността, следвайки съглашението на Групата от седем народи за даване на Украйна на двустранни гаранции за сигурност.

Англия сподели, че съглашението формализира поддръжката, която Обединеното кралство е оказвало и ще продължи да дава за сигурността на Украйна, в това число шерване на разследваща информация, киберсигурност, здравно и военно образование и индустриално съдействие в региона на защитата.

Сунак сподели, че Украйна се бори за правилата на свобода и народна власт в продължение на две години.

" Днес съм тук с едно обръщение: Обединеното кралство също няма да се поколебае ", сподели Сунак в изказване. " Ние ще застанем до Украйна в най-мрачните й времена и в по-добрите времена, които идват.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР