Британският премиер Риши Сунак беше изправен днес пред нови призиви

...
Британският премиер Риши Сунак беше изправен днес пред нови призиви
Коментари Харесай

Натискат британския премиер Сунак да покаже данъчната си декларация – чакат го от 100 дни

Британският министър председател Риши Сунак беше изправен през днешния ден пред нови апели да разгласява данъчните си заявления, откакто няколко пъти даде обещание да го направи, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сунак сподели, че ще разгласява документите, разкриващи какъв брой налози заплаща, " доста скоро ", когато беше притиснат по въпроса по време на днешния парламентарен надзор.

" Преди повече от 100 дни министър-председателят даде обещание да разгласява данъчните си заявления. Той към момента не го е направил ", сподели депутатът от Лейбъристката партия Ричард Бъргън, откривайки съвещанието на Народното събрание.

" Хората желаят бистрота в нашата политика, изключително тъй като министър-председателят е най-богатият министър председател в историята и тъй като имаме известни опасения ", сподели той.

" Така че, за какво за бога, министър-председателят към момента не е разгласил данъчните си заявления? Кога ще го направи? И когато го направи, ще включи ли данъчните си заявления от Съединени американски щати ", попита депутатът.

" Както към този момент потвърдих, ще обявявам данъчните си заявления и това ще бъде направено доста скоро ", отговори Сунак.

Семейните финанси на Сунак бяха подложени по-рано на инспекция, до момента в който той беше финансов министър, откакто беше оголен така наречен статут " без местопребиваване " ( " non-dom " ) на брачната половинка му Акшата Мурти. За лице с подобен статут се счита, че главното му местопребиваване е отвън Англия и може да не се постанова да заплаща английски налози върху приходите си от чужбина.

Заради зародилите разногласия Мурти сподели, че ще заплаща английски налози върху всички свои приходи в целия свят.

Сунак ще посети Съединени американски щати в понеделник, с цел да се срещне с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и премиера на Австралия Антъни Албанезе и да обсъдят дружно пакта за сигурност АУКУС, съобщи Ройтерс, като се базира на представителя на английския министър председател.

Следващата седмица президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще бъде хазаин на водачите на Австралия и Англия в Сан Диего, Калифорния, с цел да възнамеряват по-нататъшни взаимни дейности за обезпечаване на подводници с нуклеарна мощ и други високотехнологични оръжия на Австралия.

Австралийският министър председател Албанезе съобщи, преди да замине на аудиенция в Индия през днешния ден, че ще посети Съединени американски щати, с цел да се срещне с Байдън, само че не пожела да разяснява проектите за среща с Байдън и английския министър председател Сунак, на която да бъде оповестено какво следва по по този начин наречения план АУКУС. Източници, осведомени с планирането, споделиха, че тристранната среща ще се организира в понеделник в Сан Диего и ще бъдат дадени нови детайлности за подписания през 2021 година пакт АУКУС, който цели противопоставяне на Китай в Индийско-тихоокеанския район.

" Очаквам с неспокойствие да продължа уговорката си с администрацията на Съединени американски щати ", сподели Албанезе пред кореспонденти, преди да излети за Индия, без да посочи дата за пътуването си до Съединени американски щати.

Посланикът на Австралия в Съединени американски щати Артър Синодинос сподели предходната седмица, че детайлности по отношение на договорката за подводниците ще бъдат обявени в средата на март, само че трите държавни управления отхвърлиха да назоват точни време и място.

В Сан Диего се намира Тихоокеанския флот на Съединените щати, а източник, осведомен с проектите, сподели пред Ройтерс, че тристранната среща би могла да включва и посещаване на подводница.

Докато Съединени американски щати и Англия се споразумяха да доставят на Австралия технология за разполагане на подводници с нуклеарна мощ, трите съюзни страни към момента би трябвало да кажат по какъв метод това ще бъде доставено в Австралия, която не разполага с промишленост за нуклеарни мотори.

АУКУС ще бъде най-големият план за сигурност на Австралия в миналото и предлага вероятност за отваряне на работни места и в трите страни, само че остава неразбираемо дали ще бъдат включени американски или английски подводници, или композиция от двете, както и по кое време плавателните съдове ще влязат в деяние.

Aвстралийското министерство на защитата допуска, че Австралия ще избере английските подводници, до момента в който Синодинос сподели, че ще се вземе тристранно решение по въпроса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР