Британският премиер Лиз Тръс във вторник ще призове другите лидери

...
Британският премиер Лиз Тръс във вторник ще призове другите лидери
Коментари Харесай

Лиз Тръс призовава Г-7 към непоколебима подкрепа за Украйна и за спешна среща с лидерите на НАТО

Британският министър председател Лиз Тръс във вторник ще призове другите водачи на Г-7 да останат непоколебими в поддръжката си за Украйна и да изискат незабавна среща на водачите на НАТО. Това са съобщили от " Даунинг стрийт ", представени от " Ройтерс ".
 
Изявлението бе направено, откакто Русия ускори офанзивите против украински градове. Други водачи към този момент осъдиха съветските дейности. Владимир Путин активизира повече войски и насочи нуклеарни закани след украинската контраатака за отвоюване на земя в източната част на страната.
 
Англия съобщи, че съветските ракетни удари по цивилни региони в Украйна са неприемливи, а Тръс сподели, че виртуалната среща на Г-7, към която ще се причисли и украинският президент Володимир Зеленски, е късмет да се удостовери още веднъж единството на опозицията против нашествието.
 
" Никой не желае мир повече от Украйна. И от наша страна, ние не би трябвало да се колебаем и на йота в решимостта си да им помогнем да го завоюват ", се чака да каже Тръс на срещата, съгласно извадки, оповестени от нейния офис. Тръс ще каже, че украинският боен прогрес е бил отчасти улеснен от военна помощ и филантропична помощ от интернационалната общественост, както и от въздействието на глобите върху Русия.
 
Тя ще каже, че глобите би трябвало да бъдат непокътнати и ще изиска цялостна среща на водачите от военния съюз НАТО през идващите дни. " Огромната интернационална поддръжка за битката на Украйна е в остра съпротива на изолацията на Русия на интернационалната сцена ", ще каже тя.
 
Припомняме, че Зеленски през вчерашния ден организира телефонен диалог с немския канцлер Олаф Шолц, като двамата се съгласиха да се организира изключителна среща на Групата на седемте.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР