Британският премиер Борис Джонсън спечели вота на доверие, иницииран от

...
Британският премиер Борис Джонсън спечели вота на доверие, иницииран от
Коментари Харесай

Борис Джонсън спечели вота на доверие

Британският министър председател Борис Джонсън завоюва вота на доверие, иницииран от личната му Консервативна партия, оповестява Би Би Си.

За оставането му на премиерския пост гласоподаваха 211 от членовете на Торите. Против бяха 148 от общо 359 дали своят вот. Окончателните резултати демонстрират, че 58,8 на 100 от участвалите във вота са подкрепили Джонсън, против 41,2 на 100, които му нямат доверие.

Това значи, че недоверието в сегашния министър председател е много по-ниско от това на предшественичката му Тереза Мей, която получи поддръжка от 63 % от Торите по време на сходен избор през 2018 година. Тя подаде оставка 6 месеца по-късно.

Резултатът от тайния избор разгласи сър Греъм Брейди. Председателят на " Комитет 1922 " обаче съобщи пред събралите се депутати: " Мога да заявя, че макар резултата, партията няма доверие в министър-председателя ".

Вотът се организира след абсурда " Партигейт ", избухнал откакто стана ясно, че членове на държавното управление и чиновници в офиса на Джонсън са организирали празненства по време на Коронавирус пандемията, когато сходни събирания бяха неразрешени в цялата страна. Наскоро следствие разкри, че министър председателят персонално е взел участие в тези празненства - нещо, което преди този момент отхвърляше. Това докара до спад в рейтинга му. Джонсън се извини публично, само че отхвърли да подаде оставка.

„ Тази вечер Консервативната партия трябваше да вземе решение и да поддържа Борис Джонсън. На английското общество му е писнало, омръзнало му е от министър-председателя, който дава обещание доста, само че в никакъв случай не извършва. Писнало му е от министър-председател, който е отпред на културата да лъжеш и да нарушаваш законите. Писнало му е от министър-председател, който е изцяло неспособен за огромната служба, която заема. Депутатите от консерваторите направиха своя избор довечера. Те подцениха английската общност и привързаха себе си и своята партия крепко към Борис Джонсън и всичко, което той съставлява ”, сподели Киър Стармър, водач на лейбъристката съпротива.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР