Британският премиер Борис Джонсън се възстановява, след като стана жертва

...
Британският премиер Борис Джонсън се възстановява, след като стана жертва
Коментари Харесай

Правителството на Борис Джонсън е подложено на критики заради закъснелите мерки срещу COVID-19

Британският министър председател Борис Джонсън се възвръща, откакто стана жертва на ковид, и изпраща инструкции на държавното управление, заяви през днешния ден водещ член на кабинета в миг, когато ръководещите са подложени на критика за дейностите си за справяне с пандемията, съобщи Франс прес.

След като преди седмица беше изписан от болница, министър-председателят последователно се възвръща и е в положително въодушевление, сподели министърът на английския кабинет Майкъл Гоув пред телевизия " Скай нюз ".

Гоув сподели, че министър председателят е разговарял с външния министър Доминик Рааб, който го замества, до момента в който оздравее. Рааб е предал на останалите членове на кабинета инструкциите на премиера по време на телеконферентен диалог през вчерашния ден сутринта, добави министърът.

Англия е една от най-засегнатите от заболяването Ковид-10 страни в Европа. Според последните данни на английското здравно министерство, оповестени през днешния ден, умрелите в лечебни заведения от Ковид-19 са се нараснали за деня с 596 и са достигнали 16 060. Ройтерс отбелязва, че това е най-малкото на ден нарастване от близо две седмици. Вчера дневното нарастване бе 888 нови умряли.

Всекидневните сводки на държавното управление обаче са подложени на критика, че оповестяват единствено броя на умрелите в лечебните заведения пациенти с позитивен тест, а не включват умрелите в домове за възрастни или в дома си. Според организации, представляващи старческите домове, умрелите в такива заведения са сред 4000 и 7500.

До момента в страната са направени проби за вируса на 372 967 души, като позитивните проби са 120 067.

В четвъртък държавното управление реши да удължи с най-малко три седмици въведените на 23 март карантинни ограничения.

От началото на пандемията държавното управление е упреквано, че е реагирало със забавяне. В. " Сънди таймс " през днешния ден още веднъж нападна кабинета, че е пренебрегнал предизвестията на учените и апелите да обезпечи защитно облекло на медиците, а Борис Джонсън - че е пропуснал голям брой спешни заседания, отдадени на ковид.

По данни на английските медии, досега в страната са умряли сред 50 и 60 медици, инфектирани с ковид.

Във в. " Мейл он сънди " лидерът на Лейбъристката партия (основната опозиционна формация) Киър Стармър съобщи, че държавното управление прекалено много се е забавило да разгласи ограничаващи ограничения, да усили броя на тестванията и да обезпечи нужните защитни средства на медиците.

Никой не може да каже, че министър председателят не е вложил душа и сърце в битката с вируса, отбрани го през днешния ден Майкъл Гоув, твърдейки, че държавното управление е удвоило напъните да достави защитно облекло на медицинския личен състав.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР