Британският премиер Борис Джонсън провежда разговори с премиерите на Канада

...
Британският премиер Борис Джонсън провежда разговори с премиерите на Канада
Коментари Харесай

Световни лидери обсъждат нови санкции срещу Русия

Британският министър председател Борис Джонсън организира диалози с министър председателите на Канада Джъстин Трюдо и на Нидерландия Марк Рюте в Лондон като част от по-нататъшните старания на Запада за споразумение за нови наказания против Русия, осведоми съветската редакция на Би Би Си.

Премиерът на Англия изложи план от шест точки за оказване на напън върху съветския президент Владимир Путин след нашествието в Украйна. Тези ограничения включват:

-създаване на " интернационална филантропична коалиция " за Украйна

-подкрепа за Украйна в напъните й да обезпечи самозащитата си

-засилен стопански напън върху Русия

-противопоставяне на " пълзящото нормализиране " (възприемане за нормални-бел,ред.) на дейностите на Русия в Украйна

-прилагане на дипломатическо решение на спора, само че единствено с цялостното присъединяване на законното държавно управление на Украйна

-провеждане на " бърза акция за създаване на сигурност и резистентност " измежду страните от НАТО

В английският парламент евентуално ще бъде признат и закон за битка с прането на пари от близки до Путин олигарси.

Очаква се Борис Джонстън да призове интернационалните водачи да подхващат спомагателни дейности за изваждане на Русия от системата SWIFT. Джонсън също по този начин приканва западните страни да поддържат неговите оферти за битка с съветската експанзия.

Преди диалозите с други водачи Джонсън сподели, че има вяра, че може да се направи повече в интернационален проект, с цел да се изключи Русия от схемата за банкови заплащания SWIFT. Междувременно държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че западните сили интензивно разискват опцията за забрана на вноса на съветски нефт, което докара до нов скок в цената му.

Междувременно " Ройтерс " заяви, че британският посланик е напуснал Украйна. поради " сериозната обстановка със сигурността " в страната. 

През последните дни държавното управление на Обединеното кралство разгласи заледяване на активите и възбрана за пътешестване на редица олигарси. Британският кабинет обаче към този момент е подложен на критика за това, че надалеч не всички близки до съветския президент фигури са станали обект на наказания.

Законопроектът ще сътвори нов указател, където задграничните притежатели на парцели в Обединеното кралство ще би трябвало да вършат покупките си и да се ревизира самоличността им.

Идеята е да се попречи на задграничните нарушители и олигарси да употребяват сътрудници, с цел да основават компании или да купуват парцел във Англия.

Освен това новите ограничения ще улеснят управляващите на Обединеното кралство да постановат наказания на лица, като им дадат повече време за следствие, както и ще намалят съдебни разноски за страната по такива каузи.

Външният министър Лиз Тръс сподели, че законопроектът ще предложи късмет за налагане на още по-строги наказания против Владимир Путин и неговия режим.

Русия и съветските ръководещи и бизнес елити станаха обект на невиждани наказания след началото на съветската инвазия в Украйна. Практически всички бизнес връзки сред Русия и Запада бяха прекратени с изключения на търговията с енергоносители. Повечето международни компания стопираха активността си на съветския пазар, а на съветските самолети и самолетни компании бе неразрешено да летят над множеството страни от груповия Запад.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР